Unit 2 Healthy eating一、单句语法填空1.(2017年新课标Ⅱ卷完形填空)He had the rare ________ (balance) of fun and passion (同情).2.(2016年四川卷阅读理解B)Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman ________ (strong) may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life.3.As part of ________ healthy diet, eat more fruit and vegetables each day.4.Because of illness, she didnt get much benefit ________ her staying abroad.5.There was a lot of fun at yesterdays party.You ought to________ (e), but why didnt you?6.The doctor ordered him to go on a diet to lose ________ (weigh).7.It is not so helpful to give someone some bread as to teach him how to earn a ________ (live).8.Cut __________ the article so as to make it fit the space available on the paper.9.Your novel will be published ________ long.Be patient please.10.It is not a good idea to have the machine __________ (run) all the time.二、单句改错1.(2017年北京卷七选五型阅读理解)Support is growing for a theory that sleep evolved so that connections between neurons (神经元) in the brain can be weaken overnight,making room for fresh memories to form the next day.________________________________________________________________________2.(2017年北京卷阅读理解C)Parents ought to be able to opt out only for limit medical or religious reasons.________________________________________________________________________3.As we all know, there is no limit to help the people in trouble.________________________________________________________________________4.Its unfair that he gets away from cheating because hes a famous author.________________________________________________________________________5.As far as Im concerned, nothing is much important than health.________________________________________________________________________6.Walking is extremely beneficial for your body shape.________________________________________________________________________7.In order to make herself more beautiful, she had her hair cutting yesterday.________________________________________________________________________8.As we know, reading books will benefit to us a lot.________________________________________________________________________9.She is annoyed with obesity, so she has decided to go on diet to lose weight.________________________________________________________________________10.—In this day and age, women can have children and jobs as well.—I cant agree more.Its great to have the two bine.________________________________________________________________________三、完形填空(2016年新课标Ⅱ卷)Hundreds of people have formed impressions of you through that little device (装置) on your desk.And theyve never actually __1__ you.Everything they know about you __2__through this device, sometimes from hundreds of miles away.__3__ they feel they can know you __4__ from the sound of your voice.Thats how powerful the __5__ is.Powerful, yes, but not always __6__.For years I dealt with my travel agent only by phone.Rani, my faceless agent whom Id never met __7__, got me rockbottom prices on airfares, cars, and hotels.But her cold voice really __8__ me.I sometimes wished to __9__ another agent.One morning, I had to __10__ an immediate flight home for a family emergency.I ran into Ranis office __11__.The woman sitting at the desk, __12__ my madness, sympathetically jumped up.She gave me a __13__ smile, nodded while listening patiently, and then printed out the __14__ immediately.“What a wonderful lady!” I thought.Rushing out __15__ I called out over my shoulder, “By the way, whats your name?” “Im Rani,” she said.I turned around and saw a __16__ woman with a big smile on her face waving to wish me a safe trip.I was __17__! Why had I thought she was cold? Rani was, well, so __18__.Sitting back in the car on the way to the airport, I figured it all out.Ranis __19__—her warm smile, her nods, her ‘Im here for you’ __20__—were all silent signals that didnt travel through wires. 1.A.accepted B.noticedC.heard D.met2.A.came B.movedC.ran D.developed3.A.Thus B.YetC.Then D.Indeed4.A.rather B.alsoC.just D.already5.A.telephone B.voiceC.connection D.impression6.A.direct B.usefulC.easy D.accurate7.A.in person B.by myselfC.in public D.on purpose8.A.annoyed B.interestedC.discouraged D.confused9.A.promote B.trainC.find D.know10.A.arrange B.postponeC.confirm D.book11.A.for the first time B.at any timeC.from time to time D.in good time12.A.expecting B.seeingC.testing D.avoiding13.A.shy B.fortingC.familiar D.forced14.A.bill B.formC.ticket D.list15.A.hopefully B.disappointedlyC.gratefully D.regretfully16.A.careful B.seriousC.nervous D.pleasant17.A.amused B.worriedC.helpless D.speechless18.A.calm B.niceC.proud D.clever19.A.forgiveness B.eagernessC.friendliness D.skillfulness20.A.explanation B.attitudeC.concept D.behavior四、语法填空 Oseola McCarty spent more than 75 years 1.________ (wash) and ironing other peoples clothes.As a laundry woman, she 2.________ (pay) only a few dollars each time.Certainly nobody would consider her rich, so they were all amazed when Miss McCarty decided to donate $150,000 to the University of Southern Mississippi.The money 3.________ (be) in fact her life savings.She could save such a large amount of money because she lived a very simple life.She never learned to drive, and when she wanted to go somewhere, she just walked.She never flew to anywhere till she donated the money, and in 50 years she had been out of the South only once.The house 4.________ she lived was also a rather modest one 5.________ (leave) to her by her uncle.Only after she became known in America did she begin to travel all over the country.Since then, she had been the subject of many 6.________ (interview) and articles and was even invited to the White House by the president.Her donation was for students who 7.________ (clear) needed financial help 8.________ (receive) education.She herself left school in the sixth grade and had never married 9.________ had children.She said to the reporters that the idea 10.________ helping somebodys child go to college gave her much pleasure.五、七选五型阅读理解(2016年吉林长春普通高中高三质量监测二)Two biggest wealth in life: your talent and your time.Talent increases and time decreases.Our life, in a way, is trading time with talents.Wasting time means our time decreases while our talents do not increase.__1__•Get to know how you use your usual time and make improvementsTake a week and write down what you do every 30 minutes every day and make it into categories.After a weeks recording, youll see which part consumes most of the time.__2__ And you could e up with a revised timetable for your next week.•Use fragment (碎片) time and “dead time”By time recording, youll be amazed how much time youve wasted in waiting for the bus, queuing, walking, etc.You could really put that time to better use, __3__ Use your fragment time for insignificant matters so that you could have more time for things that really matter.•__4__Therere always things to be done every day, and the thing we could do is to identify whether theyre urgent or important.The things you need to do for the day rest only on the urgent as well as important things.Dont bee slaves to urgent but unimportant things.•Use the 20%-80% principleAt the most efficient time, 20% of time could generate 80% of efficiency and on the contrary, at the least efficient time, 80% of the time could only generate 20% of efficiency.We should be doing important work at the most efficient time.That time period differs from person to person, __5__ Yet generally speaking, its round 10 in the morning and 3 in the afternoon.After being familiar with those tips, the next thing would be to implement and hold on to it.Do the right thing at the right time, and we shall make our time to its fullest.A.Finish as many tasks as possible.B.Pick three things you must finish today.C.but everyone has a peak effect time.D.That is why we shall save every second and make it count.E.depending on your mentality and physical condition.F.like memorizing English words or making necessary phone calls.G.Make an analysis about the ways you could improve your efficiency.Unit 2 Healthy eating能力检测一、1.balance 2.strength 3.a 4.from 5.have e6.weight 7.living 8.down 9.before 10.running二、1.weaken→weakened 2.limit→limited3.help→helping 4.from→with 5.much→more6.for→to 7.cutting→cut 8.去掉to 9.on后加a10.bine→bined三、这是一篇夹叙夹议文。
我”通过与“我”的代理商Rani的交流,发现她比较“冷漠”,“我”很不高兴,甚至有了换人的想法后来实际生活中的一次接触,让“我”发现原来的看法完全是错误的,生活中的Rani是一个很善良体贴的人由此“我”认识到在生活中我们不要随意给别人下结论,要全面思考问题1.D 根据第一段可知很多人只是通过了解你,你们也许从来都没有见过面,只是通过交流accept接受;notice注意;hear听说,听见;meet遇见2.A 他们对你的了解来自于,因为你们之间的距离通常非常遥远,甚至在千里之外e through来自于……故选A3.B 句意:虽然你们之间的距离很远,但是他们觉得只要通过你的声音就可以了解你上下文之间是转折关系,所以使用副词yet串联前后语义4.C 本句使用just表示强调,别人只要通过声音就可以了解你rather相当地;also也;just只是;already已经5.A 由第6空后“only by phone”可知本文介绍的是,人们可以通过了解你6.D 本空前的but说明上下文之间是转折关系,虽然很强大,但是也并不总是很准确direct直接的;useful有用的;easy容易的;accurate准确的。
故选D7.A in person亲自;by myself靠自己;in public当众;on purpose故意地A项与空前的faceless形成呼应,Rani是代理人,但是她和作者从来没有碰过面8.A 由空前的“cold voice”可知Rani在里的声音很冷漠,让作者很不高兴说明作者对她的声音很反感9.C 作者甚至想另找一个代理人10.D 因为家庭中的紧急事情作者要立刻预定回家的航班arrange安排;postpone推迟;confirm 确认;book预定动词book与flight相搭配11.A 因为情况紧急,所以作者第一次亲自来到Rani的办公室for the first time第一次;at any time随时;from time to time时不时;in good time及时,提前12.B 她看到了作者的着急,Rani非常同情他,并给了作者安慰的笑容expect期待,预料;see看见;test检测;avoid避免动词see与上下文搭配一致13.B shy害羞的;forting安慰的;familiar熟悉的;forced被迫的14.C 根据第10空可知作者要预订回家的航班的机票,本句中Rani很快帮作者把机票打印出来。
故选C15.C 对方如此迅速地帮作者把机票打印出来,而且一直面带微笑,这让作者心存感激hopefully充满希望地;disappointedly感到失望地;gratefully感激地;regretfully遗憾地16.D 现实生活中的Rani富有同情心,待人热情大方,是一个令人愉快的相处对象所以当作者转身时,看见的是与中完全不一样的Ranicareful细心的;serious严肃的,认真的;nervous紧张的;pleasant令人愉快的17.D 现实生活中的她是如此的体贴大方,而作者之前却认为她很冷漠,甚至有了要另找代理的想法,作者真是无话可说说明中得到的印象有时很不准确18.B 此处指Rani是如此美好善良19.C 从第12-14空内容可知Rani对作者非常友好善良,并没有中的那种冷漠的感觉forgiveness谅解;eagerness急切;friendliness友好;skillfulness熟练20.B Rani的善良友好的态度并没有从线中传递过去explanation解释;attitude态度;concept概念;behavior行为四、奥莎拉麦卡蒂是一个平凡的洗衣女工,但是她给南密西西比大学捐款15万美元,这一举动让世人惊讶。
1.washing 句意:奥莎拉麦卡蒂有75年以上的时间在给别人洗衣服、熨衣服spend some time doing sth.为固定搭配,意为“花费时间做某事”2.was paid 句意:作为一个洗衣女工,她每次只赚几美元主语she和pay之间是被动关系,根据上文可知用一般过去时故用一般过去时的被动语态3.was 句意:这些钱实际上是她一生的积蓄money为不可数名词,做主语时,谓语动词用单数,全文时态为一般过去时4.where 句意:她居住的房子也相当小,是她的叔叔留给她的主句是“The house was also a rather modest one”,设空处引导定语从句修饰“the house”,关系词在从句中充当地点状语,故用where5.left 设空处应填非谓语动词,充当定语修饰“a rather modest one (house)”,根据空后的by可知,两者存在逻辑上的被动关系,故用left6.interviews 句意:自那时起,她成了很多专访和文章的话题,甚至受总统邀请去白宫此处interview是可数名词,被many修饰,故填复数形式7.clearly 设空处填clearly修饰needed。
8.to receive 句意:她的捐赠是给真正需要经济帮助的学生来接受教育根据句意,设空处在句中充当目的状语,故用动词不定式9.or 句意:她自己六年级的时候辍学,没有成家,也没有孩子had married”与“had children”之间为并列关系,否定句中表示并列需用连词or10.of 句意:她对记者们说帮助别人的孩子上大学的想法让她很开心表示“……的想法”用the idea of...五、时间是人生最大的财富之一,那么该如何充分利用时间呢?本文为我们提供了几个充分利用时间的方法1.D 根据上文的“Wasting time means our time decreases while our talents do not increase.”可知,我们不能浪费时间,应节约每一秒,让它过得有意义2.G 根据上下文可知,通过记录一周的时间分配情况,找出大部分时间用于做什么,进行分析后确定如何更有效地利用时间,从而制定出合理的时间表3.F 根据上文可知,应将等公交、排队等时间利用起来,C项给出了两个利用这些时间的例子4.B 此处为小标题,各小标题的格式应保持一致,该空应为祈使句;根据本段内容可知,做事要分主次,不能成为紧急却不重要的事情的奴隶。
故选B5.E 根据上文的“That time period differs from person to person”可知,高效时间段因人而异,要看个人的身体和精神状况。