文档详情

高中英语必修3第五单元检查题

ch****o
实名认证
店铺
DOC
75.51KB
约27页
文档ID:162705870
高中英语必修3第五单元检查题_第1页
1/27

高中英语必修3 单元检测Unit 5 Canada—“The True North”第一部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)1.—What do you think of our manager?—   . A.He graduated from a famous universityB.He is a man of few words,but quick in mindC.He hardly has time to do sportsD.He is busy making the production plan答案:B解析:句意:——你认为我们经理是怎样一个人?——他话很少,但思维敏捷考查交际用语;根据问句可知是要描述一个人的性格品质等,因此选择B项2.Every time I visit that city,it will     me with its natural beauty. A.offer          B.impressC.provide D.surround答案:B解析:句意:每次我参观那个城市,它的自然美景都给我留下了深刻的印象。

考查动词用法;impress sb. with sth.给某人留下印象3.Arriving at the top of the hill,we were faced by a a most impressive    . A.scenery B.signC.sightseeing D.scene答案:D解析:句意:到达山顶时,呈现在我们面前的是一片令人惊叹的景色考查名词词义;scenery景色,指一个国家或地区整个的自然风景,不可数名词;sign迹象,标志;sightseeing观光;scene场面,幕,景色(可数名词)4.—Who is the man standing by the door?—Mr.Johnson.Although he looks     different now,I can still recognize him. A.slightly B.mostlyC.approximately D.finally答案:A解析:句意:尽管他现在看上去稍有变化,我仍然能够认出他来考查副词词义;slightly轻微地,稍稍;mostly大部分;approximately近似;finally最后。

5.Don‘t worry.As soon as you     to your job,you’ll make obvious progress. A.settle with B.settle inC.settle down D.settle on答案:C解析:句意:不要担心,一旦你安心致力于工作,你会取得明显的进步的考查动词词组;settle with 和……达成一致;settle in 定居,居住;settle down to sth.安心做某事;settle on决定,选定6.To catch up with others in study,he needs     hard work.He needs your encouragement,too. A.other than B.rather thanC.better than D.more than答案:D解析:句意:为了在学习上赶上同学,他需要的不仅仅是刻苦,也需要你的鼓励考查习语;other than除了;rather than而不是;better than好于;more than不仅仅7.It was hard,but she     the channel within an hour,breaking the world record. A.managed to swim B.managed swimmingC.tried to swim D.tried swimming答案:A解析:句意:尽管很难,但她还是设法在一小时内游过运河,打破了世界纪录。

考查动词用法;manage to do设法做到;try to do努力做;try doing尝试一种办法8.Ancient Rome was a country     culture influenced the western world for centuries. A.which B.whoseC.where D.when答案:B解析:句意:古罗马是这样的一个国家,它的文化影响了西方国家好几个世纪考查定语从句;根据句意可知定语从句中缺少定语,“……的”,因此选择whose9.There are some signs     the flu is spreading more quickly all over the world. A.which B.becauseC.that D.where答案:C解析:句意:有些迹象表明,这种流感正更加快速地在全世界蔓延考查同位语从句;从句不缺任何成分,因此选择连接词that10.His suggestion was accepted at the meeting     a power station should be built in this area. A.when B.thatC.where D.which答案:B解析:句意:他建议在这个地区建个发电站,他的建议得到了认可。

考查同位语从句;从句不缺任何成分,因此选择that注意本题中同位语从句和它所解释的名词被at the meeting 分隔开来,注意识别11.Choosing the right books for your children depend on     they are interested in. A.whether B.whyC.how D.what答案:D解析:句意:为孩子选择合适的书籍关键在于他们对什么感兴趣考查宾语从句;注意从句中缺少介词in的宾语,因此选择what12.Liu Xiang walked out of the stadium,    his hands warmly to his crazy fans. A.waving B.was wavingC.waved D.to wave答案:A解析:句意:刘翔走出体育馆,热情地向他狂热的崇拜者挥手考查分词用法;根据句意可知所填内容作伴随状语13.Much to our anger,his answer to our request     being rude. A.led to B.used toC.bordered on D.kept on答案:C解析:句意:使我们非常生气的是,他对我们请求的答复近乎粗鲁。

考查动词词组;lead to导致;used to过去常常;border on近乎,接近;keep on继续14.I do think it is     our power to reward him for that;we must ask for the permission of the government. A.within B.beyondC.without D.off答案:B解析:句意:我真的认为为此奖励他超出了我们的职权范围,我们必须征得政府的许可考查介词用法;beyond超出,超越;within在……之内15.—The picture will look better from     distance. —But I can’t see anything in     distance clearly. A.the;the B.the;aC.a;a D.a;the答案:D解析:句意:——这幅画从远处看会更好——但是我看不清远处的任何东西考查冠词;from a distance从远处;in the distance在远处第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Louise was 72 years old and she lived by herself.The first thing she noticed when she came downstairs that Sunday morning was that her  16  window was open.In fact,it was so wide open that she had  17  closing it.Then she realized that things were not in their proper  18 .Finally,when she found her empty  19  on the kitchen table,she realized the awful  20 .At first,she didn‘t know what to do.Then she decided to  21  her son,Derek. Derek’s wife Sybil answered the phone,“it’s your mother,”she 22  him,coldly.Louise told Derek about the open window,about things being in the wrong places and about the  23  missing from her purse. “All right,”said Derek,“Don‘t  24  anything.I’ll be  25  in half an hour.” Louise  26  and made herself a pot of tea and some toast.Then she went from room to room wondering  27  anything else was missing. When Derek arrived,he was content to  28  her looking so calm.“Have you rung the  29 ?”he asked.“No?Then I‘ll do that straight away.”So he rang the police. As it was Sunday, 30  the only detectives were out.However,the police were polite,but vague.“We’ll send  31  round as soon as possible,”they said. Derek telephoned his wife.“I’m not sure when I’ll be home,love,”he told her.“I’ve got to  32  for the police.”While Derek and his mother waited,Derek  33  the catches(挂钩)on the windows and locks on the doors.All of them were old and some of the catches hardly  34  at all.Derek felt  35 .His mother was an old woman,after all.“I‘ll have to change all these.”he told her. 16.A.kitchen B.bedroom C.washroom D.bathroom答案:A解析:根据下文中19题空后的信息词“on the kitchen table”可知此情景发生在厨房。

17.A.strength B.trouble C.reason D.puzzle答案:B解析:此处考查固定短语have trouble(in)doing sth.,意为“做某事有困难”18.A.positions B.situations C.directions D.places答案:D解析:厨房的东西都不在原来的位置,故选择places19.A.purse B.vase C.pot D.envelope答案:A解析:本文讲述的是一起入室盗窃案件,所以此空应该是钱包空了20.A.mistake B.message C.news D.truth答案:D解析:当Louise发现这一切时,意识到事实真相的可怕,所以选择truth(事实)21.A.visit B.ask C.ring D.punish答案:C解析:从下文情景可知她马上给她儿子打22.A.invited B.informed C.stated D.scolded答案:B解析:接的是她的儿媳妇,所以她告诉她丈夫“是你妈打来的”,故用inform“通知;告诉”23.A.money B.coin C.note D.bill答案:A解析:根据空后的“missing from her purse”可知此处丢失的是钱。

24.A.say B.move C.touch D.prepare答案:C解析:Derek告诉他的母亲不要碰任何东西以免破坏现场touch“触摸”;move“搬家;移动”25.A.round B.here C.off D.away答案:A解析:儿子在里对母亲说:“我马上到所以不能用here,而round一词的意思是“到某地”26.A.sighed B.relaxed C.whispered D.hurried答案:B解析:根据下面的“...and made herself a pot of tea and some toast.”可知母亲心里放松了27.A.how B.why C.if D.where答案:C解析:根据句意“她挨个房间看是否丢了别的东西”,所以用if28.A.realize B.find C.know D.sense答案:B解析:这四个动词中只有find一词是感官动词,其后可以+宾语+动词的-ing形式29.A.hospital B.neighbor C.police D.friend答案:C解析:根据下文中的“No?Then I’ll do that straight away.”So he rang the police.可知她儿子问她是否给警察打了。

30.A.generally B.luckily C.considerably D.unfortunately答案:D解析:侦探不在,所以此处应为“很不幸运”31.A.someone B.anyone C.everyone D.none答案:A解析:警察表示尽可能快点派人到老人家里,所以用someone,表示“某个人”32.A.hope B.ask C.wait D.call答案:C解析:“我必须等警察来33.A.tested B.repaired C.fixed D.examined答案:D解析:她儿子就检查了窗户上的挂钩以及门上的锁test“检测”;examine“检查;查看”34.A.locked B.worked C.helped D.opened答案:B解析:worked意为“工作或运作正常;起作用;奏效”35.A.excited B.silly C.worried D.guilty答案:D解析:儿子对自己没照顾好母亲而感到自责所以有一种负罪感,故正确答案是guilty第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

ADo you forget to turn off the lights and heaters when you go out of a room?In 2040 it will not matter.They will turn themselves off and on again when you return.You will choose the temperature for each room,the lighting and the humidity(湿度).A sensor(感应器)will find the presence of a human(and,with luck,ignore the dog!)and turn the systems on,and when the humans leave,it will turn them off again.The sensors will work through the central home computer,and they will do much more than just turn the fires and lights on and off for you.They will find faulty electrical appliances(用品),plugs or switches,separate them so that they cannot harm anyone,and then warn you that they need repair.They will detect(发现)fire and if you are out of the house,the computer will call the fire brigade.It will not be too difficult because the locks on the outside doors will be electronic.You will open them using your personal card—the one you use for shopping—maybe using a number known only to you.It will be impossible to lose the key,and a housebreaker will have to tamper(胡乱摆弄)with the lock or with a window.It is not very difficult to make such tampering send a signal to the computer.The computer will be more than a fireman-policeman-servant.It will be an entertainer,and most of your entertainment will come right into your home.It does now,of course,but by 2040“entertainment(娱乐)”will mean much more.For one thing,you will be able to take part actively,rather than just watching.36.The author intends to tell us that in 2040    . A.we will live without lights and heatersB.we will use much more lights and heatersC.there will be no switches of lights and heatersD.lights and heaters will be on and off automatically答案:D解析:细节理解题。

根据第一段的“They will turn themselves off and on again when you return.”可知应选D项37.Which of the following statements is NOT true?A.The sensor is multi-functional.B.Without a computer,the sensor cannot do much.C.The sensor will detect fire and make an emergency call when you are at home.D.It is less likely to lose the key.答案:C解析:细节理解题根据第二段的“They will detect(发现)fire and if you are out of the house,the computer will call the fire brigade.”可知应选C项38.According to the author,in 2040,new technology    . A.will free us from the keys we use todayB.will turn everything into sensorsC.will make the locks out of dateD.will get rid of all crimes答案:A解析:推理判断题。

根据第二段末尾两句未来门上的锁是电子的,用卡就可以打开,不用钥匙开39.Thanks to computers,in 2040 people    . A.will have no entertainment outsideB.will replace TV with computersC.will be controlled by computersD.will have more fun at home答案:D解析:细节理解题根据末段内容可知,未来电脑会给人带来更多娱乐BElizabeth Blackwell was born in England in 1821,and moved to New York City when she was ten years old.One day she decided that she wanted to become a doctor.That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.After writing many letters asking for admission(录取)to medical schools,she was finally accepted by a doctor in Philadelphia.She was so determined that she taught at school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.In 1849,after graduation from medical school,she decided to further her education in Paris.She wanted to be a surgeon,but a serious eye problem forced her to give up the idea.Upon returning to the United States,she found it difficult to start her own practice because she was a woman.By 1857 Elizabeth and her sister,also a doctor,along with another woman doctor,managed to open a new hospital,the first for women and children.Besides being the first woman physician and founding her own hospital,she also set up the first medical school for women.40.Why couldn‘t Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon?A.She couldn’t get admitted to medical school.B.She decided to further her education in Paris.C.A serious eye problem stopped her.D.It was difficult for her to start a practice in the United States.答案:C解析:细节理解题。

根据第二段末句可知答案为C项41.What main difficulty almost destroyed Elizabeth‘s chances of becoming a doctor?A.She was a woman.B.She wrote too many letters.C.She couldn‘t graduate from medical school.D.She couldn’t set up her hospital.答案:A解析:细节理解题根据第三段的首句可知答案为A项42.How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital?A.Eight years.      B.Ten years.C.Nineteen years. D.Thirty-six years.答案:A解析:细节理解题Elizabeth于1849年毕业,开办医院的时间是1857年,中间隔了八年时间43.Elizabeth Blackwell spent most of her life in    . A.England B.ParisC.the United States D.New York City答案:C解析:细节理解题。

根据第一段可知Elizabeth可知她在10岁时搬到了纽约,然后在美国生活CVancouver’s Chinatown-Canada’s largest ChinatownVancouver’s Chinatown is North America’s second biggest Chinatown,after San Francisco’s.Mandarin(普通话)and Cantonese are the mother tongues in 30% of Vancouver homes,which makes Chinese the largest“minority”ethnic group(少数民族).Vancouver’s Chinatown is the place to visit for a taste of Chinese culture.In Chinatown,there are a lot of traditional products and buildings,such as the stone lions which represent for the prestige(名声;声望),many red lanterns which stands for the happiness.What’s more interesting,in Chinatown,a typical Suzhou garden can be found.Chinatown not only expresses the culture of China to the other cultures,but also one part shows that Vancouver is the multicultural society.Chinatown which carries many Chinese cultures is built by Chinese in Vancouver.In the beginning,Chinatown was the community only for Chinese people,but nowadays,more and more other people from different countries are willing to know the Chinatown,it is the part of the Vancouver’s society,and Chinatown is also changing gradually in order to adjust to Vancouver.There are lots of interesting markets with many varieties of fresh and dried seafood and mushrooms in the China town.You’ll also find cheap and fine house ware and traditional Chinese medicine.During the summer,on weekend evenings,Keefer and Pender Streets become a busy open-air night market.If you have enough time for a meal,try at one of the many small restaurants.It is not an expensive,multi-course culinary(烹调的)adventure.Relax in the peaceful Dr.Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden,or just steps away on Pender Street.Visit the Chinese Cultural Centre Museum,or participate in one of its many activities.44.In Vancouver’s Chinatown you can see all the things EXCEPT   . A.a typical Suzhou gardenB.the stone lionsC.the Chinese History MuseumD.red lanterns答案:C解析:细节理解题。

根据第三段可知未提到the Chinese History Museum45.From the third paragraph,we can infer that    . A.Canadians helped to build Vancouver’s ChinatownB.only the Chinese people live in Vancouver’s ChinatownC.in Vancouver’s Chinatown you can appreciate the culture of VancouverD.an increasing number of people come to Vancouver’s Chinatown答案:D解析:推理判断题根据第三段的“...but nowadays,more and more other people from different countries are willing to know the Chinatown...”可知去温哥华唐人街参观的人越来越多46.If you are tired you should have a rest in    . A.Dr.Sun Yat-Sen Classical Chinese GardenB.the Chinese Cultural Centre MuseumC.an interesting market on the Pender StreetD.one of the many small restaurants答案:A解析:细节理解题。

根据末段的“Relax in the peaceful Dr.Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden...”可知答案为A项DRescued eight years ago in Atlanta,Georgia,Shere Khan,Baloo and Leo were only two months old at the time.The decision was made to keep the youngsters together when they were brought to the Noah’s Ark Animal Rescue Centre in Georgia.“We could have separated them,but since they came as a kind of family,the zoo decided to keep them together,”said Diane Smith,assistant director of the Noah’s Ark zoo.Living with the zoo’s founders for the past eight years,they have now moved to a purposebuilt habitat where the US public can now see their touching relationship.“We didn’t have the money to move them at first,”said Diane.“Now they have their new habitat and have been moved away from the children’s zoo areas where the public couldn’t really get a good look.”“Now it is possible to see Baloo,a 1,000 pound bear,Shere Khan,a 350 pound tiger and Leo also 350 pounds spending their time like brothers.”Looked after by the zoo’s owners and founders,the three friends appear to have no understanding of their animal differences.“Baloo and Shere Khan are very close,”says Diane.“That is because they rise early.As a lion,Leo likes to spend most the day sleeping.”“It is wonderful and magical to see a big American black bear put his arm around a Bengal tiger and then to see the tiger nuzzle up to (用鼻子爱抚)the bear like a family cat,”says Diane.According to Diane,the trio’s new habitat cost around £15,000.“They eat,sleep and play together.At the moment they are getting used to their new habitat,”said Jama Hedgecoth,founder of Noah’s Ark zoo.“Shere Khan was not pleased to move,but Baloo,the bear,is very good at leading him on and making him feel comfortable and safe.”47.According to the passage,the three animals moved to a new habitat    . A.because they didn’t like their old placeB.because they needed more living spaceC.so that visitors could have a better look at themD.so that scientists could make further study on them答案:C解析:细节理解题。

根据第五段末句可知答案为C项48.Why is the relationship between Baloo and Shere Khan so close?A.They came from the same place.B.They have similar lifestyles.C.They don’t like to play with others.D.They came to the zoo earlier.答案:B解析:推理判断题根据第九段中的“That is because they rise early.”可知它们关系亲密的原因是它们的生活方式相似49.The underlined word “trio”in the passage refers to    . A.the zoo B.the three friendsC.the rescue centre D.the zoo’s founders答案:B解析:词义猜测题根据第六段内容可知“trio”指的是文章中提到的三种动物50.What would be the best title for the passage?A.New habitats for animals at the Noah’s Ark zooB.Good relationships between man and animalsC.Zoo animals don’t know their animal differencesD.Tiger,lion and bear form unusual friendship答案:D解析:主旨大意题。

文章的中心是三只动物之间不同寻常的友谊第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项How do you enter a room full of strangers?Do you walk right in full of confidence?Or do you try to slip in without being noticed? 51  In life,we admire those who do their tasks confidently.We prefer people who appear to know what they’re doing.But where does that confidence begin?Developing self-confidence starts very early.It’s the parents role to get kids on the right track toward becoming confident people. 52  When children make mistakes,their parents should still let them know that they are loved.Children whose parents do these things will likely develop into confident adults.But self-confidence still doesn’t come easily.So what’s the solution? ◆With most things in life,practice makes perfect,and that is true of confidence skills. 53  ◆Always hold your head high and look people in the eye.Answer questions clearly and confidently.The way you walk shows others how confident you are.◆Focus on the things that you do well,and look for opportunities to use those abilities.◆ 54  You’ll approach the task more confidently knowing that you’re ready. ◆All humans fail at times,and you will too. 55  Learning from mistakes helps you face the same situation later without fear. A.Prepare thoroughly for every project.B.But don’t allow mistakes to trouble you.C.Even with practice,you will never be perfect.D.Parents are often good teachers for their own children.E.The more you practice them,the easier they will become.F.The way you go into new situations shows your level of self-confidence.G.To help that process,parents should always offer more praise than criticism.答案:51~55 FGEAB第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)I have many friends,and I have only one good friend.Her name is Zhou Fang.Fang is my closed friend in our school.After class,we always take walk in the garden and talk about a lot of thing.We talk to the topics in the newspaper,some difficulty math problems and so on.Fang can even be my teacher because of she often offers me good advice.We are very happy when they get together.Friendship helps me grow and enjoying my life.We all need friends because friendship are wealth!答案:第一句:and→but第三句:closed→close第四句:walk前加a;thing→things第五句:to→about;difficulty→difficult第六句:去掉of第七句:they→we第八句:enjoying→enjoy第九句:are→is第二节 书面表达(满分25分)学校学生会下周将重新选举学生会主席,你报名参加了。

为此你需要准备一篇英文发言稿,以便在竞选时把你的想法告诉大家,让他们支持你要点具体内容个性爱好广泛,喜欢篮球、足球、乒乓球能力自从进入高中,一直是班长想法将组织各种活动,满足学生需求  要求:1.发言稿须包括以上全部要点2.文章开头已为你写好3.100词左右Today I am very glad to have the chance to run for the president of the Student Union.I am a student in Class 1,Senior 3. 参考范文:  Today I am very glad to have the chance to run for the president of the Student Union.I am a student in Class 1,Senior 3.Since I came to this school,I have always been monitor of my class.I ha。

下载提示
相关文档
正为您匹配相似的精品文档