2022年考博英语-北京体育大学考试题库及全真模拟冲刺卷(附答案带详解)1. 单选题It was clear that the small grocer was( )people he owed money to.问题1选项A.at the expense ofB.at the risk ofC.in the way ofD.at the mercy of【答案】D【解析】词组辨析at the expense of “以……为代价”;at the risk of “冒着……的危险”;in the way of “妨碍,关于……的方面”;at the mercy of “受……支配”句意:很明显,这个小杂货商受他债主的支配因此选项D符合题意2. 单选题He ( )to my proposal.问题1选项A.has not still respondedB.has not responded yetC.has yet not respondedD.still has not responded【答案】D【解析】副词辨析题yet和still都表示“还”的意思,但二者在句中的位置是不一样的。
yet 一般位于句尾或句中,而still则通常在句中,排除B选项,另外,在否定句中,still可以位于否定结构之前,而yet却不能这样使用,排除A、C选项,因此,答案选D3. 单选题 Those people ( )a general understanding of the present situation.问题1选项A.lack ofB.are lacking ofC.lackD.are in lack【答案】C【解析】语法题根据句子结构,可知空格中填入谓语,因为lack为及物动词,其后接宾语无需用介词,选项A和B可排除又因为固定搭配in lack of “缺少,缺乏”,选项D可排除句意:这些人缺乏对目前形势的基本了解根据排除法,选项C符合题意4. 单选题No Tobacco Day is the day when the World Health Organization ( )to people to stop using tobacco products.问题1选项A.asksB.appliesC.appealsD.urges【答案】C【解析】考查固定搭配appeal to sb. to do sth.意为“呼吁/恳请某人做某事”。
句意:无烟日是世界卫生组织呼吁人们停止使用烟草制品的日子选项C正确选项A和D后面直接接sb.,不接介词to;选项B的用法是apply to sb. for sth.,意为“向某人申请...”所以只有选项C正确5. 翻译题If and when such a league becomes reality in China, it will no doubt be one of the hottest advertising platforms in sports. But advertisers aren’t waiting for all the logistics to get worked out—they want to cash in on China’s hot fans now.Houston has been reaping the benefits of Yao’s marketing pull for several years now, but Milwaukee is just starting to get a taste of what Yi Jianlian has to offer. Chinese companies like Peak have already thrown advertising dollars the Bucks’ way. Now the Bucks are starting to see the cash flow the other direction as American companies begin using them to advertise across the ocean.This week the Milwaukee Journal Sentinel(密尔瓦基新闻卫报)reported that Milwaukee- based Rockwell Automation Inc. has begun advertising courtside(球场边缘区)during Bucks’ games—in Chinese. “We’re doing this solely to target our Chinese customers,” Rockwell spokes¬man John Bemaden told the paper. Rockwell’s ad, which rolls across the scorers’ table during each game for maybe a minute of cumulative exposure, cost Rockwell six figures to place. But with an estimated 150 million potential customers watching each Bucks game in China, the price seems more than worth it.The paper’s report says the Bucks are seeking out more Chinese-language advertisers. As the NBA gains steam in China, finding them should not be difficult.【答案】如果这一联盟在中国变为现实,那它无疑将成为体育界最热门的广告平台之一。
但是广告商不会等待所有筹划准备工作完成,他们现在就想在中国狂热的篮球迷身上大赚一笔几年来,休斯敦依靠姚明的市场吸引力获利丰厚,但密尔沃基才刚刚尝到易建联带来的利润甜头像匹克这样的中国公司已经开始将大笔的广告费投入到雄鹿队身上现在雄鹿也开始看到美国的公司反过来利用它们在海外做广告本周,《密尔瓦基新闻卫报》报道说总部位于密尔瓦基的罗克韦尔自动化有限公司已经开始在雄鹿队比赛期间用中文在场边做广告罗克韦尔的发言人约翰.博纳登告诉《密尔瓦基新闻卫报》说:“我们的广告就是针对中国客户的罗克韦尔公司的广告在每场比赛的记分牌旁滚动播出,大约累计一分钟就会花掉该公司六位数的费用但据估计,有一亿五千万的中国潜在消费者观看雄鹿的比赛,这点广告费简直是物超所值该报还指出雄鹿正在寻找更多的中文的广告商随着NBA在中国的崛起,想找到这样的人肯定不难6. 单选题M: Since you don't like your boss, why are you still hanging around with him?W: I’m not. I am going to stop fooling around and quit.Q: What does the woman mean?问题1选项A.She will resign.B.She will stop her boss hanging around.C.She will fire the man.D.She cannot but stay with the boss.【答案】A【解析】根据女士的话“我不再会这样无所事事下去,我打算辞职。
A选项的resign和题目的quit是一个意思,正确7. 问答题Don’t touch those wires in any circumstances. (Under)【答案】Don’t touch those wires under any circumstances.8. 翻译题Translate the following sentences from Chinese into English.国际足联宣布海外球迷观看7月13日决赛的最低门票价格是440美元(约台币288英镑)支持者称,他成功的运动生涯以及对2012年伦敦奥运会做出的努力,足以令他拿到这项荣誉髙尔夫运动己成为2016年奥运会比赛项目,因此,高尔夫运动及该运动的赞助商都将对关天朗寄以厚望,希望他能够进一步促进该运动蓬勃发展2007年10月28日,足协在北京召开新闻发布会,宣布前法国女足主教练伊丽莎白•洛伊塞尔就任中国女足主教练不过《每日邮报》此前报道说,穆雷在2013年的新年嘉奖名单上刚刚拿到了大英帝国勋章,以表彰他获得奥运金牌并摘下美网公开赛桂冠,因此他在2014的嘉奖名单上会受到冷落答案】 FIFA announced that the cheapest ticket for overseas fans for the final on July 13 is $440(about 288 pounds).Supporters said that his successful sports career and his efforts towards the London 2012 Olympics made him qualified to gain this honor.Golf has been included in the 2016 Olympic Games, so golf sports and its sponsors will place high expectations on Guan Tianlang, hoping he will promote the further development of golf.The football association held a news conference in Beijing and announced that France women’s coach Elizabeth Loisel has been appointed as chief coach of Chinese women’s football team in Beijing on October 28th, 2007.The Daily Mail reported that Murray was awarded an OBE in the 2013 New Year’s honours list in recognition of his Olympic gold medal and US Open Laurel, so would be left out in the 2014 New Year’s honours list.9. 单选题M: How is everything going with you?W: Not bad. Say, if you are done for the day, maybe we could celebrate your birthday at Starbucks, I’ll buy!Q: What’s the woman doing?问题1选项A.She is making an invitation.B.She is making a suggestion.C.She is asking for advice.D.She is offering her opinion【答案】A【解析】根据女士说的话 “如果你今天的工作完成了,也许我们可以到星巴克为你庆祝生日, 我请客!”可知A选项‘她正在发出邀请。
’正确10. 单选题The early pioneers had to ( )many hardships to settle on the new land.问题1选项A.go along withB.go back onC.go throughD.go into【答案】C【解析】词组辨析题A选项go along with “赞同,陪同前往,附合”;B选项go back on “违背,背弃”;C选项go through“经历,通过,经受”;D选项go into“进入,研究”根据句意“为了在新大陆中定居,早期的拓荒者们需要……重重苦难”,C选项“经历”正确11. 单选题W: What seems to be the problem?M: Well, I understand the lectures, but I get mixed up when I try to read the book.Q: What does the man mean?问题1选项A.He doesn’t really understand the lectures.B.The book is confusing.C.The lecture is not very clear.D.The book is too difficult for him.【答案】B【解析】根据男士的话 “讲课的内容我都理解了,但读书的时候发现又混乱了”可知B选项‘这本书令人困惑。
’正确12. 单选题To make the best and the most efficient use of your time and to achieve your goals, start each day by ( )your agenda.问题1选项A.holding onB.making outC.keeping onD.taking down【答案】D【解析】词组辨析题hold on等一下,继续;make out理解,辨认出,设法应付;keep on继续;take down记下句意:为了最大限度、最有效地利用你的时间并实现你的目标,你需要开始每天记录你的日程选项D符合句意13. 单选题Why does cream go bad faster than butter? Some researchers think they have the answer, and it comes down to the structure of the food, not its chemical composition—a finding that could help rid some processed foods of chemical preservatives.Cream and butter contain pretty much the same substances, so why cream should sour much faster has been a mystery. Both are emulsions—tiny globules (小球体)of one liquid evenly distributed throughout another. The difference lies in what’s in the globules and what’s in the surrounding liquid, says Brocklehurst, who led the investigation.In cream, fatty globules drift about in a sea of water. In butter, globules of a watery solution are locked away in a sea of fat. The bacteria which make the food go bad prefer to live in the watery regions of the mixture. “This means that in cream, the bacteria are free to grow throughout the mixture.” He says.When the situation is reversed, the bacteria are locked away in compartments buried deep in the sea of fat. Trapped in this way, individual colonies cannot spread and rapidly run out of nutrients. They also slowly poison themselves with their waste products. “In butter, you get a self-limiting system which stops the hotelier growing.” Says Brocklehurst.The researchers are already working with food companies keen to see if their products can be made resistant to bacterial attack through alterations to the food’s structure. Brocklehurst believes it will be possible to make the emulsions used in salad cream, for instance, more like that in butter. The key will be to do this while keeping the salad cream liquid and not turning it into a solid lump.1.The significance of Brocklehurst’s research is that( ).2.According to the researchers, cream sours faster than butter because bacteria ( ). 3.According to Brocklehurst, we can keep cream fresh by( ). 4.The word ‘‘colonies’’ refers to ( ). 5.Commercial application of the research finding will be possible if salad cream can be made resistant to bacterial attack( ).问题1选项A.it suggested a way to keep some foods fresh without preservativesB.it discovered tiny globules in both cream and butter.C.it revealed the secret of how bacteria multiply in cream and butter.D.it found that cream and butter share the same chemical composition问题2选项A.are more evenly distributed in creamB.multiply more easily in cream than in butterC.live on less fat in cream than in butterD.produce less waste in cream than in butter问题3选项A.removing its fatB.killing the bacteriaC.reducing its water contentD.altering its structure问题4选项A.tiny globulesB.bacteria communitiesC.watery regionsD.little compartment问题5选项A.by varying its chemical compositionB.by turning it into a solid humpC.while keeping its structure unchangedD.while retaining its liquid form【答案】第1题:A第2题:B第3题:D第4题:B第5题:D【解析】1.细节事实题。
根据文章第二段,“Brocklehurst, who led the investigation.”,可知对于为什么奶油比黄油坏的问题的研究是由Brocklehurst主导的又根据文章第一段,“a finding that could help rid some processed foods of chemical preservatives.”,可知对这一问题研究的结果和发现,有助于帮助去除一些加工食品中的化学防腐剂可判断出Brocklehurst的研究的意义在于提供了一种可以不使用防腐剂而使某些食品保持新鲜的方法因此选项A符合题意2.细节事实题根据文章第三段,“In cream, fatty globules drift about in a sea of water. In butter, globules of a watery solution are locked away in a sea of fat. The bacteria which make the food go bad prefer to live in the watery regions of the mixture.”,可知在奶油中,脂肪球在水中漂浮。
在黄油中,水样溶液的小球被锁在脂肪中而使食物变坏的细菌更喜欢生活在混合物的含水区域可判断出在奶油中,细菌更容易在这种混合物中生存繁殖,所以奶油会更快变质因此选项B符合题意3.细节事实题根据文章最后一段,“The researchers are already working with food companies keen to see if their products can be made resistant to bacterial attack through alterations to the food’s structure.”,可知研究人员已经在与食品公司合作,希望能通过改变食物的结构使其具有抵抗细菌攻击的能力可判断出研究者Brocklehurst表示,我们可以通过改变食物的结构来使奶油保险,抵抗细菌入侵因此选项D符合题意4.词义理解题根据文章第四段,“When the situation is reversed, the bacteria are locked away in compartments buried deep in the sea of fat. Trapped in this way, individual colonies cannot spread and rapidly run out of nutrients.”,可知当情况发生逆转时,细菌被锁在深埋在脂肪海洋中的隔间里。
根据trapped in this way可判断出,此句是对上一句情况的继续描述,所以非谓语动词的逻辑主语仍然不会改变,这里的colonies和上文的bacteria是同一事物,都为主语可判断出colonies也是指细菌因此选项B符合题意5.细节事实题根据文章最后一段,“Brocklehurst believes it will be possible to make the emulsions used in salad cream, for instance, more like that in butter. The key will be to do this while keeping the salad cream liquid and not turning it into a solid lump.”,可知Brocklehurst认为将有可能制造出用于沙拉酱中的乳剂,就像用于黄油的乳剂一样关键是在保持沙拉酱液体的状态,而不是变成固体块可判断出如果能使沙拉酱在保持液态的状态下能同时抵抗细菌的侵袭,那么这项研究成果将有可能用于商业用途,所以关键在于是要保持液体状态因此选项D符合题意。
14. 问答题Increasing the tax on household goods is bound to cause trouble. (It’s asking)【答案】It’s asking for trouble to increase the tax on household goods. 15. 单选题The role of the party system in American politics has always been ( ).问题1选项A.a unity instead of dividingB.unifying instead of a divisionC.not to divide but to uniteD.not dividing but a union【答案】C【解析】固定搭配根据固定句型 not…but… “不是……而是…..”,可排除A和B选项且前后结构需要保持一致,句意:政党制度在美国政治中所起的作用一直是团结而不是分裂因此选项C符合题意16. 问答题The manager has asked me to consider this proposal carefully, (consideration)【答案】The manager has asked me to take this proposal into consideration carefully.17. 单选题Most broadcasters maintain that TV has been unfairly criticized and argue that the power of the medium is ( ).问题1选项A.grantedB.impliedC.exaggeratedD.remedied【答案】C【解析】动词词义辨析题。
A选项grant “(尤指正式地或法律上)同意,准予”;B选项imply “暗示,说明”;C选项exaggerate“夸张,夸大”;D选项remedy “纠正,改进”根据前一句句意“大部分广播机构认为,对电视的职责是不公平的”,确定and后面的句意应是“并且表示媒介的力量被夸大”所以C选项正确18. 单选题Newspapers in the 1920s and the 1930s offered their readers gifts to increase their ( ).问题1选项A.circulationB.contributionC.regulationD.advocation【答案】A【解析】名词词义辨析题A选项circulation “(报刊)发行量,销售量”;B选项contribution “捐 资,贡献”;C选项regulation“规则,管理”;D选项advocation“拥护,支持”根据空格前“offered their readers gifts为读者提供礼物”可知‘报纸行业是通过増加发行量为读者提供礼物’A选项正确19. 单选题Beer is the most popular drink among male drinkers, ( )overall consumption is significantly higher than that of women.问题1选项A.whoseB.whichC.thatD.what【答案】A【解析】语法(定语从句)题。
分析题目可知,空格处填入的词是引导非限制性定语从句,先行词是beer,跟空格后的overall consumption是所属关系,所以连接词用whose,A选项正确20. 单选题It is time the nations of the world ( )a halt to the manufacture of nuclear weapons.问题1选项A.would callB.callC.calledD.will call【答案】C【解析】考查固定用法It is time( that) sb. did sth.意为“是做某事的时候了...”句意:世界各国是时候停止制造核武器了所以选项C正确。