Unit 1 第2课时ReadingⅠ.用本课所学的知识翻译下列短语1.离开,启程________________________________________________________________________2.猩猩家庭中成员之间的关系________________________________________________________________________3.互相交流________________________________________________________________________4.弄清楚它们的社会体系________________________________________________________________________5.对某事直言不讳________________________________________________________________________6.被用于娱乐或广告________________________________________________________________________7.建立专门的区域________________________________________________________________________8.过着繁忙的生活________________________________________________________________________9.涌上心头,涌入脑海________________________________________________________________________10.获得博士学位________________________________________________________________________11.说服某人做/不做某事________________________________________________________________________12.为妇女们的成就喝彩________________________________________________________________________答案:1.move off2.the bond between the members of a chimp family3.communicate with each other4.work out their social system5.be outspoken in sth.6.be used for entertainment or advertisement7.set up special places8.lead a busy life9.crowd in10.gain a doctor's degree11.argue sb. into/out of doing sth.12.cheer the achievements of womenⅡ.用适当的介语、副词或连词填空1.She helped drive the English________of France.2.She concerned herself________welfare projects, especially the China Welfare Institute for women and children.3.We'll have tea in the garden instead________in the house.4.________astonishment and joy, she couldn't help bursting into tears.5.She also worked hard to make as many countries________possible agree not to use them.6.Most of the time, chimps________feed or clean each other as a way of showing love in their family.7.She also discovered how chimps communicate ________each other.8.________I stop, it all comes crowding in and I remember the chimps in laboratories.9.She has argued that wild animals should be left ________the wild.10.Have you thought________what job you are going to do?答案:1.out 2.with 3.of 4.Between 5.as 6.either 7.with 8.Once 9.in 10.aboutⅢ.短文填空根据课文内容进行填空,每空限填一词。
Nobody before Jane fully understood chimp__1__. She has spent years studying these families of chimps,__2__and recording their daily activities. Since her__3__she worked with animals in their own environment. However, this was not easy. Only after her mother came to help her for the first few months was she allowed to begin her project. For forty years Jane has been__4__about making the rest of the world understand and__5__the life of these animals. She has__6__that wild animals should be left in the__7__and not used for__8__or advertisements. She has__9__everything she wanted to do and she__10__those who want to cheer the achievements of women.9.________10.________答案:1.behavio(u)r 2.observing 3.childhood 4.outspoken 5.respect 6.argued 7.wild 8.entertainment 9.achieved 10.inspiresⅣ.单项填空从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
1.—Is that book worth________?—Yes, it is worthy________twice.A.reading; being readB.to read; to be readC.of being read; readingD.reading; of being read答案:D worth习惯句式为be worth doing,而worthy则常用于句式be worthy to be done或be worthy of being done中,表示“值得做”之意2.A man dressed in a black coat was observed________the house and later the ower found all the valuable things________.A.entering; stealing B.to enter; stolenC.to enter; stealing D.enter; to be stolen答案:B 在主动语态情况下接动词原形作宾语补足语的动词,用于被动语态时往往要添加上to;第二空中all the valuable things与steal之间为被动关系。
3.We're glad to have________her________going on such a dangerous journey.A.persuaded, not to B.talked; intoC.argued; out of D.argued; into答案:C 题意:我们很高兴说服他放弃这么危险的旅行A项to后接动词原形,B、D两项意义反了4.A fund will be________for the dead men's families.A.set up B.set offC.set out D.set about答案:A 题意:抚恤死难工人家属的基金会即将建立起来set up 表示“创建;建立;开办”set off表示①出发, 动身,启程;②使(炸弹等)爆炸;③引起, 激发; ④使(警报等)响起set out 表示 ①(怀着目标)开始工作,展开工作;②=set forth动身,启程;set about表示“开始做,着手处理”5.—I'm sorry, but I didn't mean________out your secret.—But you know, letting out one's secret means______one's feelings.A.to let; to hurt B.to let; hurtingC.letting; to hurt D.letting; hurting答案:B 第一句意为“我并不是有意泄露你的秘密”,故用mean to do sth.,第二句意为“泄露一个人的秘密意味着伤害他”,故用mean doing sth.。
6.They were surprised that a child should work out the problem________they themselves couldn't.A.once B.thenC.while D.if答案:C 题意:他们惊奇地发现一个孩子居然解决了这个问题,然而他们却未能做得到while“(对比两件事物)……而……;……然而……”7.Only by practicing a few hours every day________be able to master the language.A.you can B.can youC.you will D.will you答案:D 题意:只有每天练习几个小时,你才能掌握一门语言only位于句首,修饰介词短语时,句子采用部分倒装的语序此外,can与be able to 不能连用,排除选项B8.Her work changed the way________people think about chimps. Which answer is WRONG?A.that B./C.in which D.which答案:D way在定语从句中作方式状语时,后面的定语从句常用in which或that引导,that也可省略。
9.Since his childhood, he________of climbing the Everest, and he________it three years ago.A.has dreamed; has madeB.dreamed; has madeC.had dreamed; madeD.had dreamed; had made答案:C since结构作时间状语时主句常用完成时,由于since所表示的时间持续到3年前所以主句用过去完成时;第二空与过去时间three years ago连用,所以用一般过去时10.You'll________the problem if you keep on________it.A.work at; work for B.work on; working outC.work out; working at D.work out; working for答案:C 题意:如果你专心做题,就能解决问题work out“解决,找到……的答案”,work for“为了……而工作”,work on/at“致力于,专心某事”11.________be invited to our wedding ceremony?A.Do you suppose who shouldB.Do you suppose who willC.Who do you suppose shouldD.Do you suppose who can答案:C 考查复杂特殊疑问句的用法。
题意:你认为该邀请谁来参加我们的婚礼仪式?这是由Do you think +宾语从句(who should be invited to our wedding ceremony)演变而来的,不过得将疑问词放在句首另外,think,believe, imagine等也有这种用法12.She tried to sleep, but thoughts and images________her mind.A.crowded in B.crowded outC.crowded around D.crowded with答案:A 题意:她试图入睡,但是那些想法和影像不断涌入她的脑海crowd in“(想法、问题等)涌上心头”,为固定搭配,符合题意13.The company launched a large advertising________for their new product.A.war B.battleC.campaign D.struggle答案:C 题意:这家公司为他们的新产品发起了一场广告大战campaign指为特定目的所作的一连串战斗,不仅局限于战场上的战斗war是战争的统称,一般由数次battle“战役”组成;struggle“斗争”。
14.Children should be taught how to________properly at public gatherings.A.deal B.conductC.react D.behave答案:D 题意:应该教导孩子们如何在公共聚会场所举止得当behave“表现,举止”,符合题意deal“处理”;conduct作“行为,举止”讲时为及物动词,后需接宾语;react“作出反应”15.In the old days, his father was not able to earn enough money to________his family.A.raise B.bring upC.make D.support答案:D 题意:在过去的日子里,他爸爸不能挣足够的钱养家糊口support“维持;供养”,符合题意raise“饲养”;bring up“抚养”,其宾语通常是人Ⅴ.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项2010·湖南)When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, “Be sure and take a typing course so when this show business thing doesn't work out, you'll have something to rely on.” Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, “the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course,” she recalls.The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her mom. “I don't know how to use a computer,” she admits.Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an awardwinning actress and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. “I felt there was a need for a book like this,” she says. “I didn't want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when we're selfcontrolled and do our part in managing the disease.”But she hasn't always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago. When she received two pieces of lifechanging news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow up—again—and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her threepackaday cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet.Although her diesase has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into selfpity. “Everybody on earth can ask, ‘why me?’about something or others,” she insists. “It doesn't do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. I've come to realize the importance of that as I've grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.”文章大意:本文介绍了Mary Moore取得的巨大成就以及得了糖尿病后失控自暴自弃,到后来把自己的心得体会同大家分享,尽可能帮助别人的过程。
1.Why did Mary feel regretful?A.She didn't achieve her ambition.B.She didn't take care of her mother.C.She didn't complete her high school.D.She didn't follow her mother's advice.答案:D 细节理解题由短文一、二段可知,玛丽没听妈妈的话去学计算机,结果要用的时候,她不会,因此她后悔了2.We can know that before 1995 Mary ________.A.had two books publishedB.received many career awardsC.knew how to use a computerD.supported the JDRE by writing答案:B 细节理解题由短文第三段第一句话可知她是一位获奖演员3.Mary's second book Growing Up Again is mainly about her ________.A.living with diabetesB.successful show businessC.service for an organizationD.remembrance of her mother答案:A 细节理解题。
根据短文第三段第一句话可知4.When Mary received the lifechanging news, she ______.A.lost control of herselfB.began a balanced dietC.tried to get a treatmentD.behaved in an adult way答案:A 推理判断题从短文第四段可知,当她得知了改变她人生的两个消息时,她离开了医院,吃了一盒甜甜圈由此证明她失控了5.What can we know from the last paragraph?A.Mary feels pity for herself.B.Mary has recovered from her disease.C.Mary wants to help others as much as possible.D.Mary determines to go back to the dance floor.答案:C 细节理解题由短文最后一段可知,玛丽会尽可能的帮助别人。