文档详情

安徽省六安市毛坦厂中学2020届高三英语下学期假期作业2.26

s****
实名认证
店铺
DOC
69.50KB
约7页
文档ID:157270995
安徽省六安市毛坦厂中学2020届高三英语下学期假期作业2.26_第1页
1/7

安徽省六安市毛坦厂中学2020届高三英语下学期假期作业(2.26)Ⅰ.阅读理解ABefore you hit “submit” for the Nov.1 Early Decision (ED) deadline (截止日期),think about this: Early Decision is binding (必须遵守的).That means if you are accepted,you have to go.ED is a great option if the college you're applying to is your dream school and you are 100 percent certain that you can see yourself on its campus next fall.But if you're having any doubts about whether or not this college is the perfect place for you,think again about your ED application.Applying ED definitely has benefits.One of them is that you will know where you're going to college before Christmas if you are accepted.While your academic performance needs to be kept up,the stress of standardized tests,meeting college deadlines,getting letters of recommendation and so on will all be behind you.On the other hand,one of the biggest difficulties is that next March and April,ED students will not be able to compare one college with another.This lack of choice also means that students can't use offers from other colleges to ask for better financial aid.Susan Goodkin,owner of the California Learning Strategies Center,said,“From fall to spring of the last year in high school is a long time and students' ideas might change.”“Some families are so ready to be done with the college application process that they make themselves believe they're in love with a school so they can apply ED.I advise all families to apply ED only if it is for the right reasons.”Here's a tip for thinking about ED: Don't say you're applying ED and then decide where.Figure out which college is the best fit for you and then find out if they offer an ED program.1.What is the article mainly about?A.How to get into top American universities.B.How to apply ED.C.The admission policies of American universities.D.The advantages and disadvantages of ED programs.2.According to the article,ED applicants .A.get financial aid easily from the college they apply toB.must attend the college they apply to if they are acceptedC.can apply to several colleges under an ED program at a timeD.needn't have great academic performance to apply to a college3.ED applicants are informed of the college's decision .A.in early NovemberB.before ChristmasC.around January 1D.in the following March or April4.What does Susan Goodkin advise college applicants to do?A.Not to change their idea of their preferred school.B.Not to apply ED because of its lack of choice.C.To apply ED and decide where to study as early as possible.D.To apply ED only when it's offered by their dream school.BParents are fuelling bad behavior among their children by attempting to “buy” their love with expensive gifts nowadays.Over recent decades we seem to have created a “must have” culture among our young people.Many mothers and fathers believe they are “failing as parents” if they are unable to ensure that their children have the latest toy,electronic devices (the lap­top,cellphones,Game Boy,etc.) along with their friends.In many cases,families also feel pressured to enroll (使加入) children in “every interest club or after­school activity that is available” to fill up their time like most of the other children.But experts warned that the move might affect “precious family time” negatively.Graham Gorton,chairman of the Independent Schools Association,said that parents spent too much time filling their children's lives,which had a series of negative effects on “the very precious family time that exists”.“It seems that those times when a whole weekend without planned work was seen as a luxury (奢侈) and a perfect opportunity to spend time together and share those valuable moments of childhood are long gone,” Mr.Gorton said.“As a child I only once said that phrase that parents feared ‘I'm bored’.Immediately my mother took action and produced a list of jobs and then insisted that I complete every one of them.Though I didn't think cleaning all the floors could really get rid of my boredom,I enjoyed the feeling of staying at home with my mother and brothers.”Earlier this year,some researchers suggested that relatively wealthy parents were sometimes guilty of failing to teach basic social skills to children.“Often,it's the rich middle classes that buy off their children through the computer and the TV.That then sets them apart from their family,and then the parents are surprised when their child isn't coming to school.”5.The second paragraph mainly tells us that .A.today's children have little time to playB.today's children depend on electronic tools too muchC.today's parents feel pressured by the “must have” cultureD.being qualified parents becomes harder for today's young people6.What does the “must have” phenomenon refer to based on the passage?A.That children must have what other children have.B.That children must have proper pressure to work hard.C.That children must have special skills to ensure a better future.D.That parents must have patience to know their children better.7.Which of the following is the best advice you could give to parents based on Gorton's statement?A.Plan fewer activities for their children to improve family time.B.Buy their children fewer things that they are fond of.C.Give their children more housework to do.D.Leave their children alone when the kids feel bored.8.From the passage we can infer that .A.wealthy parents don't like teaching basic social skills to childrenB.parents should be much more strict with their children at homeC.children should not be brought up in a wealthy and pleasant environmentD.only satisfying children's material needs is not a good way of parentingⅡ.阅读填空THINK “ADDING VALUE” (and you'll get more money)Most people either “like” their job,“love” their job or “hate” their job.Everyone wants to make more money regardless of how they feel about their job.The secret to making more money is,focus on adding value.Think less of what you can have or acquire.1. You don't always have to do more though we always can do more.What you might consider is “doing different”.Let me explain.(1)Do you choose to be happy at work?It's a choice.And you can do it.It's a lot of“mind over matter”.Mind what's important and the rest doesn't matter.2. When you choose to be happy,you will affect others in the workplace.(2)3. Michael's definition of a “drag” is,a person who “drastically reduces all good.” Of course,they have a bad attitude.If you're this kind of person,you can change.Start being positive.Start by giving subtle and honest praise to co­workers.Just start looking for authentic reasons to give others some praise.It will set you apart from everyone else.People will recognize you as being more caring and more interested in them.Your influence will skyrocket especially if you're in an environment where there is little praise and encouragement.(3)CHOOSE what you are going to think.Most people have given in to CNN,ABC,NBC,“the way things are”,society,drama,negativity and the like.It's time to take back charge of your brain.Get your focus directed.Like Paul said in the bible,“Think on these things.Things that are true,are of a good report,are honorable,are positive.”4. If you have nothing to read that is positive,send me your email address and I'll send you a free copy of my “Powerful Attitudes” ebook.Read a little every morning.It will positively and powerfully affect the rest of your day.When you change yourself,you will add value in your workplace.Like the late great business philosopher,Jim Rohn said,“You can take out the garbage at McDonalds and earn minimum wage.But if you take out the garbage and whistle as you do it every day,you're likely to earn 50 cents more per hour.” Add value to your workplace by controlling your own attitude.5. A.Start your day by reading something positive.B.Think more of what you can do,produce or create.C.Just be yourself and create a strong self image.D.Are you a “drag”?E.Your attitude and your happiness is important.F.Fall in love with it.G.You will advance faster and in time,make a lot more money.Ⅲ.语法填空Dear fellow students,May I have your attention,please?Now I'd like to make a speech here.As we know,waste 1. (become) a common scene on campus recently.Some pour the remains of a meal where there is still much 2. (leave); others 3. (simple) walk away after washing hands,leaving the water 4. (run); students leave the classroom every day 5. noticing whether fans are switched off.Has thrift (节俭),one of the national traditions 6. developed from our long history gone?7. so,find it back!We don't have to take great pains to control waste,but action and a grateful heart are needed;thank the water that runs through our fingers,and save it for poor Arabian or African countries struggling in water 8. (short); thank the light we enjoy because in poor areas,children share 9. dim lamp reading; thank all the paper we are able to use,for trees are cut down 10. (satisfy) our needs;thank everything nature can offer and everything we can own.Live and act,so the tradition of thrift will never fade.英语假期作业2.26keys【解题导语】 本文是一篇说明文,文章主要介绍了美国高中生申请提前录取的好处与坏处。

1.解析:选D主旨大意题通读全文可知,文章主要介绍了ED项目的优势和劣势由此归纳出本文的主旨:ED项目的优点和缺点2.解析:选B细节理解题根据第一段中的“Early Decision is binding(必须遵守的).That means if you are accepted,you have to go.”可知,申请提前录取,一旦被某所大学录取,你就必须上这所大学其余三项与文中细节不符3.解析:选B细节理解题由第三段中的“Applying ED definitely has benefits.One of them is that you will know where you're going to college before Christmas if you are accepted.”可知B为答案4.解析:选D推理判断题由最后三段可知,Susan Goodkin并不建议所有人都盲目地去申请ED并急于把就读学校定下来,再结合“Don't say you're applying ED and then decide where.Figure out which college is the best fit for you and then find out if they offer an ED program.”可知本题选D。

解题导语】 本文是一篇说明文,属于教育类短文阅读文章介绍了现在普遍存在的“must have”现象,孩子必须拥有与其他孩子一样的东西,父母对此感到很有压力专家建议可以减少孩子的活动时间,提高家庭生活质量,不能仅仅满足孩子的物质需求5.解析:选C段落大意题根据第二段中的“In many cases,families also feel pressured to fill up their time like most of the other children.”可知,这段讲的是今天的父母对于“must have”这样的文化感到很有压力6.解析:选A细节理解题根据第二段中的“Over recent decades we seem to have created ...along with their friends.”可知,“must have”这种现象指的是孩子必须有其他孩子有的东西7.解析:选A推理判断题根据第三段中的“Graham Gorton,chairman of the Independent Schools Association, ...of negative effects on ‘the very precious family time that exists’.”可知,根据Gorton所说,你能给父母最好的建议是为孩子计划更少的活动来提高家庭生活。

故选A8.解析:选D推理判断题根据最后一段中的“Earlier this year,some researchers suggested ...to teach basic social skills to children.”可以推断出,单是满足孩子的物质需求不是为人父母的好方法解题导语】 赚钱的秘密在于增加价值1.选择快乐的工作;2.要学会表扬和鼓励;3.选择你想要思考的事情改变了自己,就会有进步,最后就会赚很多钱1.解析:选B空前句意:少想自己有什么空后句意:你不必做得更多,尽管我们总是可以做更多所以选B(多想想你能做什么,能创造什么)2.解析:选E空前句意:看重重要的事,其他都无所谓空后句意:当你选择快乐的时候,你会影响工作场所的其他人所以选E(你的态度和快乐很重要)3.解析:选D空后句意:后面对“阻力”这样的人做了介绍,看事总是往坏处想如果你是这样的人,应该改变自己的态度要学会赞扬同事,鼓励他人所以选D(你是一个“阻力”吗?)4.解析:选A空前句意:选择你想要的东西不受消极的东西的影响空后句意:每天早晨读一些积极的书它将积极而有力地影响你的一天所以选A(通过读积极的东西开始你的一天。

)5.解析:选G空前句意:当你改变你自己时,你将在你的工作场所增加价值通过控制你自己的态度增加你在工作场所的价值最后是结论,所以选G(你就会进步得更快,最后就会赚很多钱)【解题导语】 本文讲述了我们日常生活中的很多浪费现象,并号召大家要心存感恩之心去节约日常生活中那些东西1.解析:has become考查动词的时态句意:最近校园浪费现象很普遍根据recently和句意可知,用现在完成时waste是不可数名词,所以用has become2.解析:left考查非谓语动词的用法句意:还有很多食物就倒掉much指食物还很多,用过去分词表被动完成3.解析:simply考查副词句意:一些人洗完手就径直走开用副词修饰动词4.解析:running考查非谓语动词句意:让水一直流着leave后面动词的­ing形式做宾语的补足语,表示动作的延续性5.解析:without考查介词句意:有的同学离开教室就不去注意风扇是否被关闭without“没有”6.解析:that/which考查关系代词句意:有着悠久历史的节俭之风从我们的生活中消失了吗?developed from our long history是定语从句,修饰先行词tradition,用that/which代替物tradition引导定语从句,在从句中做主语。

7.解析:If考查连词句意:如果是这样,就把它找回来根据句意可知填if8.解析:shortage考查名词句意:我们不需要花大力气来控制废物,但行动和一颗感恩的心是需要的;感谢水穿过我们的手指,并为那些挣扎在严重缺水的贫穷的阿拉伯或非洲国家而节约用水,用名词形式shortage9.解析:a考查冠词句意:感谢我们的灯光,因为还有很多贫困地区的孩子在昏暗的灯光下读书lamp是单数可数名词,所以前面用冠词a,表一类10.解析:to satisfy考查副词句意:我们要感谢我们能用纸看书写字,因为树木被砍伐掉做成了纸用动词不定式表目的。

下载提示
相关文档
正为您匹配相似的精品文档