四川省凉山州2019-2020学年高一英语上学期期末模拟试题(三)注意:本试卷包含Ⅰ、Ⅱ两卷第Ⅰ卷为选择题,所有答案必须用2B铅笔涂在答题卡中相应的位置第Ⅱ卷为非选择题,所有答案必须填在答题卷的相应位置答案写在试卷上均无效,不予记分一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)A Welcome to Oxford University Museums Ashmolean Museum Established in 1683, the Ashmolean Museum is the oldest museum in the UK and one of the oldest in the world. It houses the University's extensive collections of art and antiquities, ranging back over four millennia. Location: Beaumont Street Tel: 01865278000 Open: Tue. Sun. 10: 00-17: 00 Charge: Admission is free; special exhibitions are ticketed and a charge may apply Note: For group bookings Tel:01865278015 Oxford University Museum of Natural History The University Museum of Natural History houses the University's collections of zoological, entomological, paleontological and mineral specimens. With 4.5 million specimens it is the largest collection of its type outside of the national collections. Location: Parks Road Tel: 01865 272950 Open: 10: 00-17: 00 daily Charge: Admission is free Note: Groups must book in advance Museum of the History of Science The Museum of the History of Science is housed in the world's oldest surviving purpose-built museum building. It contains the world's finest collection of historic scientific instruments. Location: Broad Street Tel: 01865277280 Open: Tue.Sun.12: 00-17:00 Charge: Admission is free Note: Booking required for groups of 15 or more Pitt Rivers Museum The Pitt Rivers Museum holds one of the world's finest collections of anthropology and archaeology, with objects from every continent and from throughout human history. Location: Parks Road (enter through the Oxford University Museum of Natural History) Tel: 01865270927 Open: Tue. Sun. and Bank Holiday Mondays: 10: 00-16: 30 Charge: Admission is free Note: Groups must book in advance1. If a group of 20 students want to visit the oldest museum in the UK, they should call ________.A. 01865277280 B. 01865278015 C. 01865270927 D. 2. Which of the museums can visitors go to any day of the week?A. Ashmolean Museum.B. Museum of the History of Science.C. Oxford University Museum of Natural History.D. Pitt Rivers Museum3. Which of the following is true according to the passage?A. Ashmolean Museum is on the Broad Street.B. Pitt Rivers Museum contains the world's finest collection of historic scientific instruments.C. We don't have to book in advance if our group want to visit the University Museum of Natural History.D. We can enter the Pitt Rivers Museum through the Oxford University Museum of Natural History.【答案】【小题1】B【小题2】C【小题3】D【解析】【文章大意】本文为应用文,主要向我们介绍了牛津大学的几个博物馆。
1.细节理解题在第一段Ashmolean Museum中提到Established in 1683, the Ashmolean Museum is the oldest museum in the UK and one of the oldest in the world阿什莫尔博物馆建于1683年,是英国最古老的博物馆之一,也是世界上最古老的博物馆之一它的联系Tel:,由此可知,B项正确2.细节理解题根据第二段Oxford University Museum of Natural History中Open: 10:00-17:00 daily可知,牛津大学自然历史博物馆的开放时间是每天的上午十点至下午五点,你可以在一周中任何一天去参观C项正确3.细节理解题根据第一段Ashmolean Museum中的Location: Beaumont Street可知,阿什莫尔博物馆在博蒙特街,而不是在布劳得大街,A项不符;由第三段Museum of the History of Science中 It contains the world's finest collection of historic scientific instruments可知,科学史博物馆收藏了世界上最好的历史科学仪器,而不是皮特利弗斯博物馆,排除B项;由第二段Oxford University Museum of Natural History中Note: Groups must book in advance可知,团体参观必须提前预定,C项不符;根据第四段Pitt Rivers Museum中 Location: Parks Road enter via the Oxford University Museum of Natural History(通过牛津大学自然历史博物馆进入公园路)可知,我们可以通过牛津大学自然历史博物馆进入皮特河博物馆,故选D。
BHave you ever lost your car on a parking lot? It happens. You park and go shopping. When you get back,you have no idea where your car is. Then you start wandering around clicking on the panic button on your car keys so the alarm goes off. It can be frustrating, especially on a hot, sunny day. No, you don't need to install(安装)an expensive GPS system to keep track of your car. That's too expensive. But is there a way to track your car without spending too much? Yes,now there is! A California-based startup company was able to make this a reality. They created a tiny device(设备)that works with your smartphone,and it could be exactly what you're looking for. What is it? It's called TrackR Bravo. It is a tracking device the size of a coin. It's changing the way we keep track of the important things in our lives. How does it work? It's easy! Install the free TrackR app on your smartphone, connect the app to your device and you're ready to go! Simply connect TrackR to whatever you want to track. The entire process of setting it up only takes 5 minutes or less. You can connect it to your keys, briefcase, wallet, your latest tech gadgets and anything else you don't want to lose. Then use the TrackR app to locate your missing item in seconds. "This device has saved me tons of time and money!" said Johnny Blaze.4. What does the underlined word "frustrating" in Paragraph 1 most probably mean? ______ A. Troublesome. B. ConfusingC. Disappointing. D. Joyful5. Compared with GPS system, what makes TrackR Bravo a better choice? ______ A. It works faster. B. It's cheaper.C. It's more reliable. D. It's smaller in size.6. What do we know about TrackR Bravo? ______ A. It can be controlled by human voice.B. It takes a long time to make it work.C. Its users need to pay for its software.D. It can be connected to different objects.7. In which part of a newspapaper is this text most probably taken from? ______ A. Technology. B. Education. C. Economy. D. Culture.【答案】【小题1】A【小题2】B【小题3】D【小题4】A【解析】(1)---(4)ABDA (1).A.词义理解题.根据第一段第四句Then you start wandering around clicking on the panic button on your car keys so the alarm goes off. It can be frustrating, especially on a hot, sunny day(之后你开始四处走动,同时按动钥匙上的报警按钮让报警器鸣响.尤其是在炎热阳光明媚的天气下,这让人非常厌烦)可知,"frustrating"等同于"Troublesome",故选A. (2).B.细节理解题.根据文章最后一句话"This device has saved me tons of time and money!" said Johnny Blaze可知,TrackR Bravo 设备给大家省了好多钱.故选B. (3).D.细节理解题.根据文章倒数第二行You can connect it to your keys, briefcase, wallet, your latest tech gadgets and anything else you don't want to lose可知,TrackR Bravo 可以和不同的东西连接在一起.故选D. (4).A.主旨大意题.本文讲述了一款可以和智能连接在一起的app,用于跟踪人或者东西的行踪,和科技有关.故选A.本文讲述了一款可以和智能连接在一起的app,用于跟踪人或者东西的行踪.英语阅读理解的步骤: 第一遍:阅读的第一遍是非常重要的.这一遍讲究的是速度与技巧.先用最快的时间将题迅速扫一遍,了解你需要回答什么,做到一会儿阅读时心中有数.这个时候你就可以胸有成竹地进行第一遍阅读.在第一遍阅读时不要求精,只要求速度.同时在这一遍中,关于文章的主旨等宏观方面的问题就可以解决了. 第二遍:这一遍是文章的精读过程,一般采用随看随做的方法,也就是说,每当你阅读完一段内容,就可以到下面去看看有没有与之相关的问题,同时趁着对该段文章的熟悉去做题.如此下去,在你精读完之后,题也就做完了. 第三遍:这一遍一般放在最后的检查时阅读,一般以你的时间是否充足来决定.检查一般要注意文章的细节,不要因为疏忽出错.CAs a climate scientist, I am deeply aware that facts are not enough to reach most people when it comes to global warming. For many, climate change simply feels too distant, both in time and space. That is where storytelling comes in. I worked on the global warming documentary (纪录片) film series Years of Living Dangerously, the goal of which was to take viewers on a transformational journey by telling personal stories about climate change with the help of Hollywood A-listers like Harrison Ford and Arnold Schwarzenegger. My job was to make sure each plot got the science right. But I must admit it that it was the personal stories that made the issue of climate change hit close to home for many viewers. The best films and novels have always dealt with the most attractive issues of the time. Uncle Tom's Cabin and The Jungle moved people to demand action because of their unique ability to weave together the emotional, realistic and moral threads around focal topics like slavery, poverty and dangerous working conditions. When done right, true stories are explosive. They provide us with new ways of seeing the world and our place in it. The facts themselves may be unable to make global warming feel psychologically acceptable, but we still need them to make informed decisions. Climate change and its associated effects-rising seas, glacier melting, species extinction and increasingly extreme weather-can arouse strong feelings including anxiety, fear and even despair. While we need those feelings to take action, documentaries and science fictions allow us to safely fight with the concept and reflect on the consequences that come with burning fossil fuels. In that sense, works of fiction have the potential to help us not only understand our influence on the planet more fully, but also to demand a sustainable path forward.8. What is the author's work aimed at? ______ A. Entertaining more people with films about climate change.B. Dealing with the global warming more deeply.C. Taking viewers on a journey to find global warming.D. Making people aware of more about the global warming.9. What appeals to the viewers most in Years of Living Dangerously? ______ A. The correctness of plots.B. The film's background of Hollywood.C. The making team of the film series.D. The personal stories themselves.10. What does the underlined word "focal" in Paragraph 4 mean? ______ A. Hot. B. Exciting. C. Moral. D. Historical.11. How do works of science fictions affect human beings? ______ A. By providing new views.B. By arousing strong feelings.C. By stopping the global warming.D. By creating a visional world.【答案】【小题1】D【小题2】D【小题3】A【小题4】A【解析】1-4 DDAA 1.D.细节理解题.根据第一段" I m deeply aware that facts are not enough to reach most people when it comes to global warming. For many, climate change simply feels too distant, both in time and space我深深意识到,在全球变暖问题上,仅靠事实是不足以影响大多数人的.对许多人来说,气候变化在时间和空间上都显得太遥远了"可知,作者的工作是让人们更多地了解全球变暖.故选D. 2.D.细节理解题.根据第三段"the goal of which was to take viewers on a transformational journey by telling personal stories about climate change with the help of Hollywood A-listers like Harrison Ford and Arnold Schwarzenegger其目的是通过哈里森•福特和阿诺德•施瓦辛格等好莱坞一线明星的帮助,讲述关于气候变化的个人故事,带领观众踏上一段转型之旅"可知,这个纪录片里面的人物故事最吸引人.故选D. 3.A.词意猜测题.根据句意可知,Uncle Tom's Cabin 使人们围绕着像奴隶制这样的焦点话题.所以该词的意思是"焦点、热点".故选A. 4.A.细节理解题.根据最后一段"While we need those feelings to take action, documentaries and science fictions allow us to safely fight with the concept and reflect on the consequences that come with burning fossil fuels虽然我们需要这些感觉来采取行动,但纪录片和科幻小说让我们可以安全地与这个概念作斗争,并反思燃烧化石燃料的后果"可知,科幻小说可以提供新的观点,新的思路.故选A.本文讲述了作者让人们更多地了解全球变暖.通过一个纪录片,讲述了一个个故事,来吸引观众,关注全球气候变暖.解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.DThinking of giving up meat from your diet? The potential health benefits of a green diet are well established, but a story by the Mother Nature Network (MNN) says there are also some potential side effects and health risks associated with a vegetarian lifestyle. Could low cholesterol kill you? A study by the Honolulu Heart Program found that elderly people with a "low cholesterol concentration" had a "significant association with mortality." In addition, a 2009 review published in the American Journal of Clinical Nutrition found that while vegetarians have an overall lower rate of cancer compared with meat eaters, vegetarians do have a 39 percent higher rate of colorectal cancer. Other health concerns associated with vegetarianism cited by MNN included lower bone mineral density and lower levels of vitamin B12. However, the publishers of the bone density study said the "magnitude of the association is clinically insignificant," at just around 5 percent. Going vegetarian appears to have gained popularity in recent years. A recent Yahoo Sports article even examined the diet of Mixed Martial Arts (MMA) fighter Jake Shields. Though much of the media's focus has been on a worldwide trend toward bigger diets, whether that's Pizza Hut offering strange fast food mashups or yet another customer at the Heart Attack Grill proving that there is truth in advertising. The lesson in these potential risk-factors seems to be that if you're going to become a vegan or vegetarian, you'll need to spend more time planning your nutritional choices to help ensure a balanced intake of vitamins and other nutrients. Though if you don't have the time or inclination for such efforts, there may be another option. University of Idaho nutritionist Katie Minor says that a "flexitarian" diet may be a viable third way. "Flexitarians are people who are vegetarian most of the time, but once in a while will consume an animal protein," Minor told MNN. "The more restrictive you are with your diet, the more you'll have to closely monitor what you're consuming and the more likely your need will be to supplement. Work with a registered dietician to make sure you're not at risk for dietary shortages."12. Compared with meat eaters, the more dangerous disease vegetarians suffer from is ______ .A. heart attack B. colorectal cancerC. lower bone mineral density D. lower vitamin B1213. The example of Jack Shields' diet is mentioned to show ______ .A. going vegetarian makes old people more likely to dieB. eating meat is more dangerous to people's healthC. giving up meat from daily diet leads to low cholesterolD. many people have chosen to go vegetarian in recent years14. The underlined part "another option" in paragraph 5 refers to ______ .A. often going vegetarian and sometimes eating meatB. watching your weight more strictlyC. managing your diet more closelyD. working with a registered nutritionist15. What can we infer from the passage? ______ A. Vegetarians generally have a lower rate of cancer.B. Eating too much animal proteins leads to high cholesterol.C. Always going green leads to dietary shortages of nutrition.D. Going vegetarian is popular due to Pizza Hut's advertising.【答案】【小题1】B【小题2】D【小题3】A【小题4】C【解析】1.B.细节理解题.根据文章第二段的句子vegetarians do have a 39 percent higher rate of colorectal cancer.可知,与肉食者相比,素食者患的更危险的疾病是结直肠癌.故选B. 2.D.细节理解题.根据文章第四段的句子Going vegetarian appears to have gained popularity in recent years.可知,杰克•希尔兹的饮食例子表明,近年来许多人选择吃素.故选D. 3.A.词义猜测题.根据文章最后一段的句子Flexitarians are people who are vegetarian most of the time, but once in a while will consume an animal protein可知,"another option"指的是经常吃素食,偶尔吃肉.故选A. 4.C.细节理解题.根据文章倒数第二段的句子The lesson in these potential risk-factors seems to be that if you're going to become a vegan or vegetarian, you'll need to spend more time planning your nutritional choices to help ensure a balanced intake of vitamins and other nutrients. 可知,总是吃素食会导致饮食营养不足.故选C.人们都知道吃肉带来很多健康危险,但是文章介绍素食主义也有风险.考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)WeChat, known as Weixin in China, is a mobile phone text and voice messaging communication service which is developed by Tencent. In less than two years, WeChat has registered 200 million users, (1) . Up to now WeChat is already one of most popular chat applications which are used in mobile phones. Undoubtedly, WeChat is definitely a wonderful invention that changed the world. (2) . As we all known, it is so easy to use WeChat. You can register WeChat with your phone number, and add your friends Number in your contact list, then you can start your conversation by tapping the voice button. (3) . In the second place, WeChat is powerful. It can send messages of voice, video, photo and text. Various information could be sent to your friends, from which receivers could enjoy the best pleasure. In the third place, WeChat is supported on Wi-Fi, 2G, 3G, and 4G data networks, by which you can chat with your family or friends in a brand new way by using your phone no matter when and where. But you don't need worry other things, such as basic fees. However, as a matter of fact, (4) . First, so many people immerse themselves in Wechat and waste a lot of time. In addition, some functions of the Wechat may lead to crimes. Therefore, we should make the best use of it, (5) . Only in this way, can we enjoy it better. A. but we shouldn't spare too much time on it. B. It's used just like an interphone. C. Why does WeChat become so popular in such a short time? D. and its overseas markets are rising rapidly. E. it is a wonderful invention that changed our life style. F. the potential dangers of WeChat to the users could not be ignored. G. most of people use Wechat instead of now.【答案】【小题1】D【小题2】C【小题3】B【小题4】F【小题5】A【解析】1-5 DCBFA 1.D.细节理解题.根据前文"WeChat, known as Weixin in China, is a mobile phone text and voice messaging communication service which is developed by Tencent. In less than two years, WeChat has registered 200 million users在中国被称为,是腾讯开发的一款短信和语音信息通信服务.在不到两年的时间里,已经注册了2亿用户".可知此处应填"它的海外市场正在迅速增长".故选D. 2.C.细节理解题.根据前文"WeChat is definitely a wonderful invention that changed the world绝对是一个改变世界的伟大发明".可知此处应填"为什么在如此短的时间内变得如此受欢迎.故选C. 3.B.细节理解题.根据前文"You can register WeChat with your phone number, and add your friends Number in your contact list, then you can start your conversation by tapping the voice button您可以用您的号码注册,并将您的朋友号码添加到您的联系人列表中,然后您可以通过点击语音按钮开始对话".可知此处应填"它就像对讲机一样使用".故选B. 4.F.推理判断题.根据下文"First, so many people immerse themselves in Wechat and waste a lot of time首先,很多人沉浸在中,浪费了很多时间".可知此处应填"对用户的潜在危害不容忽视".故选F. 5.A.推理判断题.根据前文"Therefore, we should make the best use of it,因此,我们应该充分利用它,".可知此处应填"但是我们不应该在这上面花太多时间".故选A.本文是一篇选句填空,文章主要介绍了的迅速崛起,以及它给我们日常生活带了很多便利和乐趣.然而,对用户的潜在危害不容忽视.此题主要考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)John graduated from a key university and he was very good at his major. He wished to find a good job. One day, he went to a company to (21) for a job. He got the news in a newspaper. He did some research on this company. When he was (22), everything went well. The manager asked him some questions and he answered them (23).John was very satisfied with his performances and was very (24) that he could get the job. But at that moment, the manager's phone (25). He picked up the phone, listened and nodded. And then he turned around and said to John, "Sorry, I want to get some important (26) now. Please give me the book with the red (27) on that desk." John looked around and found 3 books on the desk, so John went to the desk, took one book and handed it to him (28).Holding the book, the manager (29) the phone and said,"Sorry, we cannot give the job to you." John was (30) and wondered why. The manager said, "There are three (31).First, when you came into the office room, I found that the third button on your shirt had been missing. Second, there are three books with red covers on that desk, but you didn't ask me which one I needed and you took one(32).Third, I was answering the call. You should (33)to the desk to save time. These (34)showed you are not a careful person." Therefore, John didn't get the job. We can learn a (n) (35)from John's experience. Some people don't(36)the details in our life. But it is the details that (37).Not only should we value what we learn but also we should pay more attention to the details. Sometimes they can even (38)our success or failure. We should form the habit of being careful and learn to keep the (39)of quantity and quality. We should keep it in mind that (40) comes first, without which quantity is of no significance.16. A. vote B. apply C. prepare D. wait17. A. interviewed B. contacted C. asked D. questioned18. A. immediately B. slowly C. fluently D. generally19. A. grateful B. excited C. lucky D. confident20. A. lost B. called C. answered D. rang21. A. arrangement B. response C. insight D. information22. A. picture B. cover C. character D. mark23. A. politely B. eagerly C. purposely D. quickly24. A. searched for B. picked up C. hung up D. held on25. A. helpless B. surprised C. disappointed D. worried26. A. methods B. results C. colle。