文档详情

高考英语总复习 Unit 5 Meeting your ancestors课时作业 新人教版选修8

wan****21
实名认证
店铺
DOC
36.52KB
约8页
文档ID:153839377
高考英语总复习 Unit 5 Meeting your ancestors课时作业 新人教版选修8_第1页
1/8

高考英语总复习 Unit 5 Meeting your ancestors课时作业 新人教版选修8Ⅰ.单词拼写1.They built a________(原始的)shelter out of tree trunks.[答案] primitive2.She said that she had no________(选择)but to wait for her chance.[答案] alternative3.Don’t ________(打断……讲话) the speaker now;he will answer questions later.[答案] interrupt4.When she was ________(逮捕),the detective found out that the shop assistant was her daughter.[答案] arrested5.My family has a vase,which is said to ________(追溯) back to the Ming Dynasty.[答案] dateⅡ.用所给词的适当形式填空1.The kitchen knife has bee dull,so Mother asked me to ________(sharp)it.[答案] sharpen2.There are many rubber trees in the ________ (botany) garden which can produce a lot of rubber every year.[答案] botanical3.After three days without food,the men were close to ________(starve).[答案] starvation4.These apples need another week to ________(ripe).[答案] ripen5.This experiment is designed to test the ________(accurate) of the new equipment.[答案] accuracyⅢ.介、副词填空1.The teacher applauded him ________ what he did.[答案] for2.The man broke ________ a room and was ________arrest.[答案] into;under3.The man is regarded ________a successful trader for he has achieved his goal in business.[答案] as4.Everyone should look ________and plan for his late life.[答案] ahead5.This house on the road dates back ________ the Ming Dynasty.[答案] toⅣ.完成句子1.He continued speaking,________ ________my feelings on the matter.他不顾及我在此事上的感受而继续往下说。

[答案] regardless of2.An unusual painting ________________________ .一幅异乎寻常的画引起了他的注意[答案] arrested his attention3.The college ________________________the 17th century.这所学院建于17世纪[答案] dates back to4.__________________________,Tom went to the playground to play basketball.完成了他的报告,汤姆去操场打篮球了[答案] Having finished his report5.He arrived at his school,__________________________that the building was as flat as a pancake.当他到达学校时,却发现学校已被夷为平地[答案] only to discoverⅤ.短文语法填空W: How should we behave in social life?M: I think people should trust each other and not be ____1____ (honest). People shouldn't lie to each other.W: But is ____2____ always bad? Sometimes we need to lie ____3____ (make) people happy. If your ugly friend ____4____ (ask) you “ Am I beautiful?”,____5____ should you say? If you tell her the truth,she might be very upset. You should tell her she is beautiful so that she will be happy.M: I disagree. I think people should always be honest with each other so that they can trust each other. For example,if you tell your ugly friend she is beautiful,she might enter a beauty contest. Then people will laugh ____6____ her and she will be very sad. Then she will not trust you any more.W: That's ____7____ good point.M: Do you think ____8____ people should fight with each other?W: No,I think fighting is always bad. What do you think?M: I think that fighting is sometimes necessary. If someone attacks your friends or family, you should defend ____9____.W: I disagree. I think that ____10____ people refuse to fight,then there will be less fighting.1.____________ 2.____________ 3.____________4.____________ 5.____________ 6.____________7.____________ 8.____________ 9.____________10.____________1.[解析] 考查词形转换。

由上文中的“trust each other”及此空前的not可知此处应填所给提示词的反义词dishonest[答案] dishonest2.[解析] 考查语境由语境可知此处讨论的是撒谎到底好不好,故此处应填动名词形式lying[答案] lying3.[解析] 考查非谓语动词根据语境可知此处应用不定式作目的状语[答案] to make4.[解析] 考查时态和主谓一致根据上下文时态可知应用一般现在时,且从句的主语是“your ugly friend”,故此处谓语动词应用第三人称单数形式[答案] asks5.[解析] 考查特殊疑问词由语境可知此处表示“你应该说什么”,故填what[答案] what6.[解析] 考查介词此处表示“人们将会嘲笑她”,laugh at“嘲笑,讥笑”[答案] at7.[解析] 考查不定冠词此处表示说话人认为对方的见解好 point“见解”,是可数名词,故其前要填不定冠词a[答案] a8.[解析] 考查宾语从句的引导词此处缺少连接词,且后面的从句句子成分完整,故此处应用that引导宾语从句[答案] that9.[解析] 考查代词由前面的“your friends or family”可知此处应填代词them。

[答案] them10.[解析] 考查连词此处表示“如果人们拒绝打斗”,故应填if,表示假设[答案] ifⅥ.阅读理解(xx·湛江市普通高考测试(二))The baby elephant Ishanga was lying in the bushes,scared,starving,and struggling to breathe. Until just a few days before,she had been with her mother,walking through the sweeping grasslands of Tsavo National Park in the African country of Kenya.The baby's mother was killed,most likely by a poacher. On Wednesday,November 17,xx, an anti­poaching team was removing the deadly wire traps that poachers set throughout the park. Luckily,a member of the team spotted the baby and rushed to help her.Suddenly,a lion sprang from the bushes and clamped its mouth around her neck. One person managed to pull out his gun and fire shots in the air. The shocked lion released the baby and backed away.Now the weakened baby had a grave wound on her neck. About 300 miles north of Tsavo is a place that helps baby elephants. Over the years,the orphanage(孤儿院)has raised 130 elephants and successfully released them back into the wild.After a tense wait and a plane ride,the baby's rescuers made it to the orphanage. The medical staff worked frantically to treat her wound. She was scared and wild. She screamed,and wouldn't let any humans get near her,refusing to eat or drink.After two hours of intense medical care,Ishanga awoke and slowly struggled to her feet. Two keepers and a veterinarian had been with her all night. They were relieved that she seemed to be recovering.The next day,though Ishanga remained weak,her keepers introduced her to some of the other 14 young elephants living at the orphanage. The keepers stood back as the other elephants extended their trunk in friendly greetings. The older elephants led Ishanga around,giving her a tour of her new home.Over the past year,Ishanga's wounds have healed. She has made many friends. It'll be up to Ishanga to decide when she's ready to leave the orphanage. Returning to the wild is a long process that can take more than 10 years. For now,she is in no rush to leave this extraordinary munity of elephants and humans. Ishanga has a long,happy life ahead of her.1.The underlined word “poacher” in Paragraph 2 probably means__________.A.someone who hunts illegally B.someone who protects wild animalsC.someone who is an elephant keeper D.someone who works in the park[解析] 词义猜测题。

由第二段第二句“... an anti­poaching team was removing the deadly wire traps that poachers set...”可知poachers 设下陷阱捕杀动物,可知选A[答案] A2.When the baby elephant was saved by the team,she was__________.A.badly ill B.very dangerous C.dead D.badly wounded[解析] 细节理解题第三段第一句“a lion sprang from the bushes and clamped its mouth around her neck.”和第四段第一句“... had a grave wound on her neck.”可知D项正确[答案] D3.The baby elephant was sent to __________by plane.A.hospital B.nature C.the orphanage D.National Park[解析] 细节理解题。

第五段第一句:“After a tense wait and a plane ride,the baby's rescuers made it to the orphanage”可知C项正确[答案] C4.According to the passage,we can know that__________.A.Ishanga is eager to leave the munity after recoveringB.the anti­poaching team shot the lion and saved IshangaC.it will probably take Ishanga a long time to return to the natureD.a year later,Ishanga still didn't adapt to living in the orphanage[解析] 细节理解题由最后一段第四句“Returning to the wild is a long process that can take more than 10 years.”可知C项正确。

[答案] C5.The passage is mainly about __________.A.the rescue of a baby elephantB.the importance of animal protectionC.a brief introduction to the elephant orphanageD.a story about poachers and an anti­poaching team[解析] 主旨大意题通读全文,可知本文是关于一头小象被救的故事所以选A[答案] AⅦ.(七选五)阅读填空(xx·东北三校高三第一次联考)Why Is Exercise Cool?1.Exercise Strengthens MusclesDid you ever do a push­up or swing across the monkey bars at the playground? ____1____ By using your muscles to do powerful things,you can make them stronger. For older teens and adults,this kind of workout can make muscles bigger,too.2.____2____Can you touch your toes easily without yelling ouch?Most kids are pretty flexible,which means that they can bend and stretch their bodies without much trouble. Being flexible is having “full range of motion”,which means you can move your arms and legs freely without feeling tightness or pain.3.Exercise Keeps the Balance3____ Your body needs a certain amount of calories every day just to function,breathe,walk around,and do all the basic stuff. ____4____ If you're not very active,your body won't need as many calories.Whatever your calorie need is,if you eat enough to meet that need,your body weight will stay about the same. If you eat more calories than your body needs,it may be stored as extra fat.4.Exercise Makes You Feel GoodIt feels good to have a strong,flexible body that can do all the activities you enjoy—like running,jumping,and playing with your friends. It's also fun to be good at something,like scoring a basket,hitting a home run,or perfecting a dive.But you may not know that exercising can actually put you in a better mood. ____5____ It's just another reason why exercise is cool!A.So you want to do some aerobic(有氧的)exercise right now?B.Food gives your body fuel in the form of calories,which are a kind of energy.C.When you exercise,your brain releases a chemical,which may make you feel happier.D.Those are exercises that can build strength.E.Exercise Makes You FlexibleF.Exercise Makes Your Heart HappyG.But if you're active,your body needs an extra measure of calories or energy.[答案] 1.D 由小标题Exercise Strengthens Muscles可知D项适合语境。

2.E 本段中的flexible(灵活的、柔韧的)是选题关键3.B 下一句Your body needs a certain amount of calories every day是选题的依据4.G 下一句if you are not very active与选项中if you are active相对应5.C 上一句中put you in a better mood(让你处于一种良好的情绪)与选项C中make you feel happier相一致Ⅷ.短文改错(xx·河北石家庄高三第二次考试)We are very gladly to have received your money and some reading materials. Thank you very much.We had been studying hard since we came back to school. Under the help of our teachers and classmates,we have made great progresses in our studies. So we often praised and encouraged by our teachers or parents. We have made up our minds to study hard than before in order to be admitted to key universities in the future. We are looking forward to see you,but we have no chance to go to Nanjing myself. So we hope you can post us photo of you soon. Best wishes. Yours, Li hua [答案] We are very to have received your money and some reading materials. Thank you very much.We been studying hard since we came back to school. the help of our teachers and classmates,we have made great in our studies. So we often praised and encouraged by our teachers or parents. We have made up our minds to study than before in order to be admitted to key universities in the future. We are looking forward to you,but we have no chance to go to Nanjing . So we hope you can post us photo of soon. Best wishes. Yours, Li hua 。

下载提示
相关文档
正为您匹配相似的精品文档