2022年高中英语 unit1 Women of achievement section4练习 新人教版必修4Ⅰ.语段串记(用本单元的词汇完成句子)1.这位专家建立了一个组织,并发起了一项提高国家福利事业的活动,多年努力后,他取得了巨大的成就The specialist set up an________and launched a ________to improve the country welfare. Devoted to the________ formanyyears,hemadegreat ________.2.他的行为很像一位绅士,他的举止得到了这个社区人们的敬重我们认为值得与他交朋友 He ________like a gentleman, and his________is ________by people in the munity. We think it is ________to make friends with him.3.孩子们在大树的树荫下观察鸟巢,突然,他们争吵起来,一个接一个地离开了The children stood in the shade of the tall tree to ________the birds' nest. Suddenly they ________with each other and ________off one by one.4.我昨天在街上偶然遇到了我们的班长。
在学校时我们大家都拥护他,因为他坦率、谦虚,并考虑周到I ____________our monitor ____________in the street yesterday. When at school, we all ________ him, because he was outspoken, modest and________.答案:1.organization; campaign; project; achievements 2.behaves; behavior; respected; worthwhile 3.observe; argued; moved 4.came across; by chance; supported; considerateⅡ.仿写活用句型1.Only_after her mother came to help her for the first few months was_she allowed to begin her project.句式仿写:你只有长大后,才会明白我说的话 you grow up ________understand what I have said.2.Further reading made me realize that it_was hard work and determination as well as her gentle nature that got her into medical school.句式仿写:昨天我是在公园里遇到一位老朋友的。
in the park ________ I met an old friend yesterday.3.It_seemed_that she had been very busy in her chosen career,travelling abroad to study as well as writing books and articles.句式仿写:①看起来他好像没有收到我的信he hadn't received my letter.②这似乎是目前最好的解决办法it is the best solution now.4.Why_not_study at medical college like Lin Qiaozhi and carry on her good work?句式仿写:为什么不和我们一起玩游戏呢?________ join us in the game?答案:1.Only when; will you 2.It was; that 3.①It seems that ②It seems that 4.Why notⅢ.阅读理解AIf you saw a group of kids hitting and abusing an animal, would you stop them? Would you at least call the police? Again people would walk away. Some people do not believe that animal abuse is a big issue.Every day animals are abused in their homes or on the streets. It seems as if politicians do nothing to stop this issue. Everyone is worried about education and global warming. What about animals? We should not ignore them just because they cannot talk to us. Animals, like us humans, have rights. Every living being has the right to warm shelter and good food, but most importantly, they have the right to be wanted and loved. They have the right to be a special, much loved member of their own family.There are many organizations that deal with abused animals or animals that have no home like ASPCA, PETA, the Humane Society and many more. There are organizations that deal with this issue, but that does not mean that we still shouldn't help. The biggest saying that bothers me is,“I am only one person. I can't make a difference.” If everyone thought like that, we wouldn't have the organizations and loving people who help the world every day. By helping one animal, you are making a difference.There are many things you can do right now to help animals around your neighborhood. You can volunteer at your local animal shelter, raise money for animal shelters, inform your munity about animal abuse or you can write to your representatives and tell them that animal abuse needs to be taken seriously.As you walk down the street, try to help any animal you see walking around. You can easily buy a cheap box of dry cat or dog food to feed the animals. If we do not help our animals now, we may never have animals again. Always remember that with every step you take, you help save an animal's life and isn't that worth fighting for?文章大意:本文是一篇说明文,主要介绍了动物受虐待的一些情况,尽管现在有一些专门机构从事动物保护的工作,但还不够,所以作者积极倡导人人爱护动物,从自我做起,坚决制止虐待动物的行为。
1.Some people won't stop kids from abusing animals because________.A.they are too busy to worry about the animalsB.they don't take animal abuse seriouslyC.they just leave it to the policeD.they are afraid of being laughed at答案:B 细节理解题根据第一段中的Some people do not believe that animal abuse is a big issue.可知,有些人并不认为虐待动物是一个大问题,由此可判断出B项正确2.We can learn from the text that ASPCA________.A.is another name for the Humane SocietyB.provides shelter for both animals and humansC.deals with such issues as education and global warmingD.aims at protecting animals from being abused答案:D 细节理解题。
根据第三段中的There are many organizations that deal with abused animals or animals that have no home like ASPCA...可知,ASPCA从事虐待动物或流浪动物的保护工作,由此可判断出D项正确3.Which of the following statements will the author agree with?A.Dogs have the right to be treated kindly.B.One person cannot possibly make a difference.C.Cruelty to animals deserves more attention than global warming.D.It is the politicians' duty to stop animal abuse.答案:A 推理判断题根据第二段可知,作者认为每一个生物都有获得温暖的住所和优质食物的权利,最重要的是,它们有被需要和被爱的权利,它们有权利成为它们自己家庭的特别的、非常被关爱的一员,由此可判断出A项“狗有权利被友好对待”正确。
4.The main purpose of the text is to________.A.criticize those who abuse animalsB.advise people to stop animal abuseC.show how animals are abusedD.explain why people abuse animals答案:B 主旨大意题根据文章内容,特别是最后一段可知,作者写这篇文章的目的是号召大家从自我做起,爱护动物,坚决制止虐待动物的行为,故选B项B(xx·广东卷)Peter loved to shop used articles.Almost a month ago,he bought a popular word game that used little pieces of wood with different letters on them.As he was purchasing it,the salesgirl said,“Oh,look, the game box hasn't even beenopened yet.That might be worth some money.”Peter examined the box and,sure enough,it was pletely covered in factory-sealed plastic.And he saw a date of 1973 on the back of the box.“You should put that up for auction(拍卖)on the Internet,and see what happens,”the salesgirl said.“Yes,you're right.People like something rare,”Peter agreed.“I can'timagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.”“Don't forget to tell me if you sell it,”the salesgirl smiled.“No problem,”Peter said.After he got home,Peter went online to several auction websites looking for his game.But he couldn't find it.Then he typed in the name of the word game and hit Search.The search result was 543 websites containing information about the changes ofgame.Over the years,the game had been produced using letters in different sizes and game boards in different colors.He also found some lists ofgame fans looking for various versions of the game.Peter emailed some of them,telling them what he had.Two weeks later,Peter went back to the shop.“Hello.Do you still remember the unopened word game?”The salesgirl looked at him for a second,then recognized him and said,“Oh,hi!”“I've got something for you,”Peter said.“I sold the game and made $1,000.Thank you for your suggestion.” He handed her three $100 bills.“Wow!” the salesgirl cried out.“Thank you.I never expected it.”文章大意:本文叙述了彼得听从了一位女销售员的建议,买了一个旧的游戏盒子,并到网上拍卖。
结果他挣了1 000美元为了感激这位女销售员,他给了她300美元作为回报5.Which of the following best describes Peter's word game?A.It was made around 40 years ago.B.It had game boards in different sizes.C.It was kept in a plastic bag with a seal.D.It had little pieces of wood in different colors.答案:A 根据第四段I can't imagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.可知这个游戏盒子大约是在40年前制造的6.What did the salesgirl probably think of Peter's word game?A.Old and handy. B.Rare and valuable.C.Classic and attractive. D.Colorful and interesting.答案:B 根据第一段最后一句话the salesgirl said,“Oh,look,the game box hasn't even been opened yet.That might be worth some money.”可知这个女销售员认为这个游戏盒子没有打开过,可能值钱,有价值。
故选B7.Peter got the names of the game fans from________.A.an auction B.the InternetC.a game shop D.the second-hand shop答案:B 根据第七段The search result was 543 websites containing information about the changes of the game...He also found some lists of game fans looking for various versions of the game.可知彼得是从网上得知这个游戏爱好者的名字8.What happened at the end of the story?A.Peter gave the girl $300 as a reward.B.The salesgirl became Peter's friend.C.Peter returned the word game for $1,000.D.The salesgirl felt confused to see Peter again.答案:A 根据倒数第二段Peter said,“I sold the game and made$1,000.Thank you for your suggestion.”He handed her three $100 bills.可知,彼得感谢这位女销售员的建议,给了她300美元作为回报。
故选A9.What is the main theme of the story?A.It's important to keep a promise.B.It's great to share in other people's happiness.C.We should be grateful for the help from others.D.Something rare is worth a large amount of money.答案:C 全文围绕着彼得听了女销售员的建议,买了这个游戏盒,赚了钱,为了表示感谢,他给了这位女销售员300美元作为回报故推断这个故事的主题是我们应该感激别人的帮助Ⅳ.阅读填空根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项Having a learning disability doesn't mean you can't learn. Learning disabilities happen because of the way a person's brain takes in and processes information. __1__ The trick will be figuring out how you learn best.Learning disabilities aren't contagious (传染的), but they can be genetic. That means they can be passed down in families through the genes, like many other traits we get from our parents and grandparents. Someone with a learning disability probably has other family members who have had some learning troubles, too. Kids with learning problems are sometimes surprised to find out that one of their parents had similar troubles when he or she was in school.__2__ Learning experts now know a lot more about the brain and how learning works.It's very hard for a kid to know if he or she has a learning disability. But kids don't have to figure all this out on their own. __3__ Start with your teacher and your mom or dad.Finding out you have a learning disability can be upsetting. __4__ But the truth is that learning disabilities are pretty mon. And if your learning specialist or psychologist has figured out which one you're facing, you're on the right track. Now, you can start getting the help you need to do better in school.But for this special help to really work, you'll need to practice the new skills you're learning. It may take a lot of effort every day. __5__ Soon, you'll enjoy the results of all your hard work: more fun and success at school!A.As a result, some people learn differently.B.What a kid needs to do is to tell someone.C.That can be a challenge, but you can do it.D.You might feel different from everyone else.E.There are people who know how to do just that.F.But kids today have an advantage over their parents.G.But you'll need some help and you'll need to work extra hard.答案:本文主要介绍了什么是学习障碍,学习障碍发生的原因及如何应对学习障碍。
1.A 前面一句说到学习障碍产生的原因是因为大脑接收和处理信息的方式不同,此处为得出的结论——所以,有些人的学习效果就不一样2.F 该段说明学习障碍可能会遗传,但最后一句又指出现今专家们对大脑等有了更深入的了解只有F项可以衔接这两部分内容,起到过渡句的作用3.B 根据上文孩子们很难确认自己有学习障碍,他们也不必自己确认及下文他们可以找老师或父母可知,此处应指孩子向别人求助4.D 由下文But和mon可知,此处表示不寻常故选D项5.C 根据前一句说每天都要努力可知,应对学习障碍是个挑战,再根据下一句“你会成功”可知,“你会做到的”,故选C项。