文档详情

2022年高中英语Module1MyFirstDayatSeniorHigh模块综合测评外研版必修

tia****g98
实名认证
店铺
DOC
52.52KB
约12页
文档ID:159617691
2022年高中英语Module1MyFirstDayatSeniorHigh模块综合测评外研版必修_第1页
1/12

2022年高中英语Module1MyFirstDayatSeniorHigh模块综合测评外研版必修Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)In American schools there is something called Homeing Day.Many high schools and colleges with a football team have a Homeing game.This can be the most important event of the year except graduation day.Students plan Homeing day for many weeks in advance.Several days before Homeing,students start to decorate(装饰)the school.There are signs to wish luck to the team,and many other signs to wele all the graduates.Many people still e to Homeing twenty or thirty years after their graduation.During the day people like to look for teachers that they remember from long ago.Often they see old friends and they talk together about those happy years in school.Everyone soon es to watch the football game.When the game is half over,the band(乐队)es onto the field and plays school songs.Another important moment is when the Homeing Queen or King appears.All the students vote a most popular student Homeing Queen or King.It is a great honor to be chosen.Homeing is a happy day,but it is not perfect unless the football team wins the game.Even if the team loses,the students still enjoy Homeing.Some stay at the school to dance,and others go to a party.For everyone it is a day worth remembering.1.The most important event of the year in high schools and colleges is ________.A.Homeing     B.the football gameC.graduation D.winning the game【解析】 细节理解题。

由第一段第三句可知答案答案】 C2.Which of the following is NOT done on Homeing?A.To see old friends.B.To call on teachers they remember.C.To watch the football game.D.To go home to see their family.【解析】 推理判断题最后一段中介绍学生们看完球赛后,一些人待在学校跳舞,其他人去参加聚会显然那天他们是在学校举行庆祝活动,而不是回家看望家人答案】 D3.The underlined word “vote” in the fourth paragraph means “________”.A.attend a meeting B.elect or chooseC.hold a celebration D.have a football match【解析】 词义猜测题由第四段最后一句可知答案答案】 BBWe have studied in the High School for several months.When I first went into the school gate and saw my new classroom and teachers,I thought I would have a new start.The school life is very busy and exciting.There are many activities in our school,such as Sports Meeting,Science Week,Art Week and so on.We all take an active part in them.I have made many new friends and we often help and learn from each other in study.Our teachers have taught us a lot.They not only teach us how to study but also teach us how to be a useful person in society.They tell us which thing is worth doing.Habit is a second nature.Our teachers often tell us to form a good habit.People often say:There is no rule of learning.Now I feel it is true.The study now is far more different than before.I often find there is something difficult to understand at once.At this time,you must spend a lot of time studying by yourself or you won't make progress.Of course study is hard but when you make progress you'll find it is interesting.Our school is clean and beautiful.There are many trees and flowers around it.In order to make our school more and more beautiful,we should try our best to keep it clean.Today we are proud of our school.Tomorrow our school will be proud of us.4.To study well,________ is also important besides studying hard according to this passage.A.being a useful person B.a good studying habitC.taking part in activities D.making progress【解析】 细节理解题。

由文章第一段最后两句可知答案】 B5.The attitude of the author to his/her school is ________.A.thankful B.enthusiasticC.loving D.exciting【解析】 细节理解题整篇文章都洋溢着作者对新学校的“喜爱(loving)”之情答案】 C6.The life of the students in this school is ________.A.boring B.harmonious(和谐的)C.terrible D.quiet【解析】 推理判断题文章第一段提到学校生活的“busy and exciting”,同时“老师不仅教知识,还教给学生如何做有用的人”,第二段提到了学习,“you will find it is interesting”,由此可知作者的学校生活应当是“harmonious”.【答案】 B7.The best title for this passage is ________.A.An Attractive School B.My School LifeC.I Like My School D.My Teacher【解析】 文章第一、二段描述的是学校生活,而不是对学校的介绍,虽然提到“My Teacher”,但不是本文的重点。

答案】 BCOne night,the first floor of the house suddenly caught fire.The fire was big,and soon became a sea of fire.On the second floor lived a little girl and her grandmother;the little girl's parents had died,and she lived together with her grandma.In order to rescue the little girl,the grandmother was burned to death,leaving the little girl crying for help loudly.How could people enter the house?At the very moment,a man carrying a ladder rushed to the flames and got into the window.When he appeared again in the eyes of the people,the little girl was in his arms.He gave the child to the crowd,and then disappeared into the night.This little girl had no family.Two months later a meeting was held to find a person to adopt(收养)the girl.A teacher was willing to adopt this child,and said she could give her the best education;a farmer wanted to adopt this child,saying that village life would let the child grow up healthily and happily;a rich man said,“I can give the child everything that others can do.” A lot of people who wanted to adopt this child said about many benefits of their adopting the child.But the little girl's face had no expression.At this time,a man,through the crowd,walked straight in front of the little girl,and opened his arms for the little girl.People were puzzled,and they found that the man had terrible scars on his arms.The little girl let out a cry,“This is the man who saved me!” She suddenly jumped up,and buried her face in his arms and sobbed.Naturally the man adopted the girl.8.Which of the following statements is TRUE?A.The grandma was too old to rush out of the room.B.The little girl and her grandpa lived on the second floor.C.To rescue the little girl,her grandma died in the fire.D.The grandma and the little girl cried for help loudly on the first floor.9.What did the man do when he had saved the little girl?A.He returned to his work.B.He left the girl to the crowd and left quickly.C.He was injured and went to the hospital.D.He took the girl home.10.The meeting was held there in order to ________.A.decide who would adopt the girlB.find out who had rescued the girlC.decide how the girl would be raisedD.honour the hero who had saved the girl11.What can we learn from the passage?A.People didn't want to help the little girl at first.B.The man who had saved the girl was a fireman.C.The rich man would buy everything the girl needed.D.The girl recognized the man and was happy to be adopted by him.【语篇解读】 一场无情的大火夺走了小女孩唯一的亲人。

大火无情人有情,很多人提出要收养小女孩给她最好的生活,但小女孩认出了曾救过自己的男子,最后小女孩开心地被他收养了8.C 细节理解题根据第一段的“In order to rescue the little girl,the grandmother was burned to death...”可知,奶奶为了救小女孩自己葬身火海故选C项9.B 细节理解题根据第二段的“He gave the child to the crowd,and then disappeared into the night.” 可知,救人男子把小女孩交给人群后,自己就悄悄离开了故选B项10.A 细节理解题根据第三段的“Two months later a meeting was held to find a person to adopt(收养)the girl.”可知,开会是为了商量由谁来收养小女孩故选A项11.D 推理判断题根据最后一段的“...‘This is the man who saved me!’She suddenly jumped up,and buried her face in his arms and sobbed.Naturally the man adopted the girl.”可知,当时从火海中救下小女孩的男子收养了小女孩。

故选D项DI began learning playing the violin when I was nine,and the next year I began studying under Natalie Ghent,who was my teacher until I left high school.Once,Mrs Ghent held a concert for her students.I played near the end of it.After I played a while,I forgot the music.No matter how I tried,I couldn't think of it.So I had to stop and looked at the pianist's music.When the whole concert was over,I cried hiding in my overcoat.Mrs Ghent came to fort me.Then she told us about a ing concert,and she hoped I would go there with her.I remember that the concert was on my birthday in March.It was great,as Mischa Elman was going to perform at Carnegie Hall.My teacher decided to buy the best tickets as my birthday present.Carnegie Hall is quite beautiful with all the lights on.I had never been in such a concert hall before,and was impressed by the size as well.I don't remember what Elman played.I only remember that his playing was beautiful.I have seen films of him in recent years,and have been struck by his performance,but I don't remember the music he played that night.What I remember most is that Mrs Ghent whispered to me from time to time that he had forgotten something or played a wrong note,or had made some other kinds of mistakes.When I teach students to play the violin now,I tell my students who are in_dread_of making mistakes that if they aren't going to make a mistake,they will never play beautiful music.12.When the concert was over,the writer cried because________.A.the concert was such a big successB.she felt sad about her performanceC.she found she didn't have a gift for musicD.no one tried to help her during her performance13.Mrs.Ghent decided to take the writer to that concert mainly because ________.A.she wanted to celebrate her birthdayB.she wanted to let her go to a perfect concertC.she wanted to teach her an important lessonD.she wanted to let her know she really cared about her14.By going to the concert,the writer has most probably learnt that ________.A.there are no really great performersB.even the best players make mistakesC.Mischa Elman is not a good performerD.Mischa Elman's performance can't impress others15.What does the underlined part “in dread of” in the last paragraph mean? A.Careful with.    B.Afraid of.C.Angry at. D.Interested in.【语篇解读】 作者在一次演出中出了错,她痛苦不已。

她的老师后来利用一次听音乐会的机会让她明白,著名的演奏家也有犯错的时候12.B 细节理解题根据第二段的“No matter how I tried,I couldn't think of it.So I had to stop and looked at the pianist's music.”可知,作者哭是因为自己在音乐会上表现不佳13.C 推理判断题根据前文可知作者因为表现不佳而哭,又根据第四段的内容可知老师借助听音乐会的机会让作者明白,优秀的演奏家也有犯错的时候,故老师带作者去听音乐会主要是想教她很重要的一课14.B 细节理解题根据第四段的“What I remember most is that Mrs Ghent whispered to me from time to time that he had forgotten something or played a wrong note,or had made some other kinds of mistakes.”可知,这次听音乐会的经历让作者知道优秀的演奏家也有犯错的时候15.B 词义猜测题根据“...if they aren't going to make a mistake,they will never play beautiful music.”可猜测作者是对那些“害怕”犯错的学生说的。

Ⅱ.阅读填句(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项A good book can be satisfying.If reading is a habit you'd like to get into,there are some ways to develop it.Realize that reading is enjoyable if you have a good book.If you have a difficult book and you are forcing yourself through it,it will seem like a task.__16__Set time.You should have some time during every day when you'll read for at least 5 to 10 minutes.__17__For example,make it a habit to read during breakfast and lunch and even dinner if you eat alone.Always carry a book.__18__ When I leave the house,I always make sure to have my car keys and one book at hand.The book stays with me in the car,and I take it into the office and to appointments and pretty much everywhere I go.__19__ Find a place in your home where you can sit in a fortable chair.Don't lie down unless you're going to sleep.There should be no television or puter near the chair,and no music or noisy family members/roommates.If you don't have a place like this,create one.Reduce the use of television/the Internet.If you really want to read more,try cutting back on time on TV or the Internet.__20__ Still,every minute you reduce the use of the Internet/TV,you could use for reading.This could create hours of book reading time.A.Wherever you go,take a book with you.B.Go to bookstores.C.Have some good tea or coffee while you read.D.Find a quiet place.E.This may be difficult for some people.F.If this happens,give up the book and find another one that you'll really love.G.It means you will read no matter how busy you are.【答案】 16-20 FGADEⅢ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)When I was a practice teacher in a middle school,the students in my class were always making __21__,and had no interest in chemistry.So I decided to do __22__to change their__23__ towards chemistry.The evening before I would teach all by myself,I gave a piece of paper to everyone.I told them to write __24__ they wanted on the paper and handed it in and then I could tell what each one had __25__ .All the students said I __26__ be long­sighted(远视).Then I stood __27__ my back towards them.I didn't turn back __28__ they had finished and __29__ all the paper in a cardboard case.I turned the cardboard case with the bottom(底部)towards the students,and told them calmly what each one had written on the paper.The students were surprised,__30__ that I had learned their __31__ pletely in such a short time.I told them the truth and they were __32__ at my brightness:there were five lines of students in the classroom,and every line had ten students.I had written serial number(from 1 to 50 )on every __33__ of the paper in a chemical reagent(试剂)that cannot be seen __34__eyes,and then gave __35__out to the students according to the groups of their seats.After the paper was __36__ in,I used__37__ chemical reagent onto the corner of the paper.Thus the serial number was __38__!__39__ ,the students became __40__ interested in chemistry,and we became good friends.21.A.progress B.troublesC.faces D.efforts22.A.something B.nothingC.all D.them23.A.methods B.attitudesC.feelings D.interest24.A.that B.whatC.when D.how25.A.thought B.seenC.written D.heard26.A.would B.neededC.had to D.might27.A.with B.forC.to D.as28.A.after B.whenC.until D.now that29.A.put B.leftC.had D.gave30.A.knowing B.believingC.seeing D.hearing31.A.names B.facesC.characters D.handwritings32.A.frightened B.angry C.sad D.amazed33.A.corner B.bottomC.top D.side34.A.in B.forC.with D.to35.A.it B.thatC.them D.those36.A.given B.handedC.passed D.offered37.A.expensive B.usefulC.another D.smelly38.A.made B.seenC.found D.looked39.A.From then on B.HoweverC.Though D.So far40.A.a lot of B.a lotC.partly D.greatly【语篇解读】  “我”在做实习老师的时候,“我”的学生们在课堂上总是捣乱,“我”用神奇的化学知识向学生们展示了化学的魅力,改变了他们对化学的态度。

21.B “我”在做实习老师的时候, “我”的学生们在课堂上总是捣乱,因此选B22.A “我”决定做点什么改变学生们对化学的态度,因此选something23.B 解析同上24.B “我”让他们在纸上写下想要的东西并交上来,因此用what构成名词性从句25.C “我”就能够知道他们每个人写的是什么,因此用written26.D 学生听到“我”说“我”能知道每个人写的东西,都说“我”可能是远视,因为只有这样才能看到每个人写的内容因此用might表示推测,意为“可能”27.A 学生们在写的时候, “我”背对着他们站着with在这里构成复合结构28.C “我”直到他们写完才转过身来,因此用until29.A 等他们全部写好并把纸片放在一个硬纸箱子里以后, “我”才转过身来,因此用put30.B “我”把硬纸箱子转过来,箱底对着学生,然后“我”一个接一个地说出谁在纸片上写了什么学生惊叹不已,他们认为“我”在很短的时间内就能把他们的笔迹都研究透了因此选B31.D 解析同上32.D “我”说出了“我”的办法后他们十分震惊,因此选D33.A “我”告诉学生“我”事先用一种化学药品在纸片的每个角上都写了用肉眼看不见的从1到50的编号,因此用corner。

34.C 解析同上35.C “我”按他们的座位依次把这些纸发给他们, them是指要发给他们的那些纸36.B hand in意为“上交”,因此选B37.C “我”在写过号码的地方涂上另外一种化学药品,编号就显现出来了,因此用another38.B 解析同上39.A 从那以后,学生们对化学产生了浓厚的兴趣,和“我”也成了好朋友from then on“从那以来”40.D 解析同上Ⅳ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式I felt upset when I 41.________(tell)that I would have to leave the pany.In order to find 42.________ new job to support the family,I read almost all the newspapers 43.________ set down almost all the telephone numbers in ads in my notebook and tried to call almost all the panies that needed new 44.________(clerk).Not until I 45.________(find)a job in a small town near Townsville did I calm down.My new boss,Mr.Brown,was one of my schoolmates I was getting along well 46.________at school.Both of us were excited to see each other and we spent the whole afternoon 47.________(talk)about things and persons 48.________ we remembered at school.He asked me 49.________(give)him some advice on how to enlarge his present business and he was 50.________(please)with my advice.【答案】 41.was told 42.a 43.and 44.clerks 45.found 46.with 47.talking 48.that 49.to give 50.pleasedⅤ.短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线(\)划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1.每处错误及其修改均限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分Several days before,a few of my friend and I went on a picnic on the beach of the Jialing River.It is about five miles far from the city.We arrived that place in the morning.Most of us go swimming immediately.While in the water,we played an interesting game.Those which were on the beach had some other activity.Some of them even sang and danced happy.There were still others who were interested in nothing,except picked up beautiful stones.In the evening,we returned home.What a happy day it was!【答案】 Several days , a few of my and I went on a picnic on the beach of the Jialing River.It is about five miles far from the city.We arrived that place in the morning.Most of us swimming immediately.While in the water,we played an interesting game.Those were on the beach had some other .Some of even sang and danced .There were still others who were interested in nothing,except up beautiful stones.In the evening,we returned home.What a happy day it was!Ⅵ.书面表达(满分25分)假设你叫李华,请根据所提示的信息,给你同样也上高一的美国笔友Charles写一封电子邮件,向他介绍你高中生活第一天的所见所闻及感受:1.新学校比原来的学校大两倍;2.每个教室都配有电脑和白板(whiteboard);3.老师都很热情,同学们也都很友好;4.英语课上老师让我们用英语做自我介绍,还介绍了学习方法;5.对高中生活充满了信心。

要求:词数100左右;可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯参考范文】 Dear Charles,I am writing to tell you something about my first day at senior high school.My new school is twice larger than my previous one.The classrooms have installed puters and whiteboards.Our new teachers are enthusiastic and the new classmates are friendly.I have made several friends now.In our English class,our English teacher asked us to introduce ourselves to each other in English.We were both nervous and excited.Then our teacher taught us some learning methods.I am sure I can make progress in this school.Looking forward to knowing something about your new school life.Yours,Li Hua 。

下载提示
相关文档
正为您匹配相似的精品文档