文档详情

高考英语一轮复习 专题4.5 Theme parks练含解析

仙***
实名认证
店铺
DOC
187KB
约14页
文档ID:43493398
高考英语一轮复习 专题4.5 Theme parks练含解析_第1页
1/14

专题4.5 Theme parks(练)Ⅰ.词义辨析1.It is said that the ________ for next Wednesday’s conference is education as well as child care. A.shuttle B.engine C.brand D.theme2.Young children sometimes can’t distinguish between ________ and reality. A.fantasy B.souvenir C.sneaker D.creature3.As she shook her head,her earrings ________ back and forth. A.dashed B.swung C.slid D.expanded4.The idea of working for state-owned enterprises has little _______to young people nowadays. A.admission B.appointment C.attraction D.arrangement5.As we all know,each person has his own ________ fingerprint. A.unique B.direct C.central D.athletic6.The local government has taken measures to _____ the district’s historic buildings. A.swing B.convince C.intend D.preserve7.The beautiful bird is small,with a total ____ of about three inches. A.function B.length C.leather D.decade8.There are not many,only a tiny ______,who are in favour of the scheme. A.rank B.budget C.minority D.battle9.Information technology has _____ rapidly since the 1960s,bringing great convenience to people’s life. A.reduced B.preserved C.confused D.advanced10.If they have passed the examination,students can apply for _____ to more than one university. A.attraction B.admission C.amusement D.association【答案】D A B AA D B C D B Ⅱ.情态动词和虚拟语气专练1.One of our rules is that every student________wear school uniform while at school.2. You________get the machine repaired this week. I won’t need it until next month.3.— These grapes look really beautiful.—They________!See the price 3.99 a pound. Very expensive, aren’t they?4.—I heard they went skiing in the mountains last winter.—It________(be) true because there was little snow there.5.No person________carry a mobile phone into the examination room during the national college entrance examinations.6. But for the encouraging cheers from the audience,our team ________ (win)such an important match.7. You ________ (take)so much cash with you,you know—that shop accepted checks.8. But for those interruptions,the meeting ________ (finish)half an hour ago.9. The upset mother thought to herself,“If only I ________ (know)what’s going on in my little boy’s head right now.”10. If you had listened to me,we ________ (be)at the party.Move over.I’ll drive.【答案解析】 5.shall [句意:没有人能够在高考时将带入考场。

shall用于第一人称以外的人称时,可用于“禁止,禁令”中]6.couldn’t have won [考查虚拟语气句意:要不是观众们鼓励性的欢呼,我们队不可能赢得这么重要的比赛根据该句中的“But for”可知,此处应用虚拟语气,表示与过去事实相反,再结合句意可知,应用couldn’t have won]7.needn’t have taken [考查情态动词句意:你本没必要带这么多现金的,你知道那家店接受支票needn’t have done表示“本没必要做某事”,符合句意] 10.would be [考查虚拟语气句意:要是当初你听我的,那么我们现在就在聚会现场了你挪过去,我来开车if从句表示与过去事实相反的假设,而本空表示与现在的实际情况相反的假设,说话人此时还在路上] III.短语填空within easy reach ;familiar with;make a profit ;come to life; get round; named after ;get close to ; no wonder; in advance ;come true 1.___________ you are tired. You’ve been working for hours.2.It’s a little cheaper if you book the tickets ___________.3.A small donation can help make a child’s wish __________.4.It is said that the hotel is _________________ of the town centre.5.Are you _____________ the computer software they use?6.On the basis of our sale forecast we may begin to_____________ next year.7.You’re very cool with your brother,but with your friends you really ____________.8.There is no way your mother can stay here—we’ll have to __________ it somehow.9.The child was ____________ its father,given its father’s first name.10.Hiking is a great way to travel. You may ____________nature and take exercise at the same time.【答案】1.No wonder 2.in advance e true 4.within easy reach 5.familiar with 6.make a profit e to life 8.get round 9.named after 10.get close to IV.完成句子1.With all these attractions,no wonder tourism is increasing____________________________(只要有迪斯尼乐园的地方).(Disneyland)2.If you like animals,you can visit the farm area,and learn how people in ancient England _____________________________(经营农场,饲养动物).(run)3.I bought tickets at the park’s entrance, but __________________(也可以有网上购票).(available)【答案】1.wherever there is a Disneyland 2.ran their farms and took care of their animals3.tickets are also available onlineV. 单项填空1.The theme park you are probably most familiar ________ is Disneyland,which can be found in several parts of the world. A.for B.to C.with D.about2.Last week I took a trip to Brazil and experienced ________ an airplane crash in the jungle. A.survive B.to survive C.survived D.surviving3.Futuroscope has many excellent hotels nearby,______ provide a shuttle service to the park. A.most of which B.most of them C.most of what D.most of that4.Theme parks have a certain idea—a certain theme—_____the whole park is based on. A.where B.what C.that D.how5.We might go for rides on animals,or have our pictures taken ____ the clothing of emperors or of minority people. A.on B.in C.for D.with【答案】C D A C B VI.语法填空【甘肃省天水市第一中学2018届高三上学期开学】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

A trip to China with the kids could be a test to your nerves,but also a___1___(wonder)experience.This is an ancient civilization which is growing at great speed into the 21st century,meanwhile holding onto the old traditions and way of life.As you travel from area to area,a sea of contrasts is___2___makes it so fascinating.You can find an old fisherman on his bamboo boat___3___(answer) his mobile phone,and modernity and old traditions existing side by side.The only constant thing in China is “change”.___4___first it might seem challenging.But you___5___(find)the people helpful,especially if you are traveling with children.Chinese love children,___6___more the happier.But as far as children___7___(concern),this isn’t a light-hearted trip to Disneyworld.What if they get sick?Will the kids like the food?Is___8___(pollute)really that bad?Will they be bored?Just relax.You can depend on___9___that you’ll end up with plenty of priceless___10___(memory) of that country.【答案】1. wonderful 2. what 3. answering 4. At 5. will find 6. the 7. are concerned 8. pollution 9. it 10. memories 5. 考查时态。

这里含有一个if引导的条件状语从句if 引导的条件状语从句,主句用一般将来时,所以填will find6. 考查固定用法句意:越多越开心 the +比较级 the +比较级表示“越……越……”,所以填the7. 考查固定用法as far as children are concerned是固定用法,意思是就孩子而言,所以填are concerned8. 考查名词作句子主语,用名词形式,所以填pollution9.10. 考查名词plenty of表示许多大量,可以用来修饰可数名词的复数形式,而memory是可数名词,所以用复数形式填memoriesVII.阅读理解A【甘肃省兰州第一中学2018届高三8月月考】AAtiger-attacking death at a Chinese zoo is under investigation by local authorities who say the victim climbed a fence into thetiger’s enclosure. The attack occurred Saturday at a resort on Dongqian Lake in eastern China’s Zhejiang province. A local government statement says the victim, identified only by his surname of Zhang, climbed a fence with a friend instead of buying tickets. The statement said Zhang’s wife and two children, as well as his friends wife, bought tickets to enter the zoo.Zhang reportedly passed through a wire netting and eventually climbed a wall to enter thetigerenclosure, while his friend stayed back, the statement said. Atigerattacked him inside the enclosure, as visitors to the park apparently watched from a distance. Photos and video shared on social media appear to show Zhang lying on the ground astigers circle him.State television reported onetigerwas shot dead by local police, and three others nearby were driven using firecrackers. One video posted online shows atigerbiting his body as people can be heard screaming.Zhang died later in a hospital.The incident drew a protest from People for the Ethical Treatment of Animals, or PETA, which said it reflected the problems of keepingtigers and other large cats in a zoo. “Attacks by caged big cats on people-which occur with regularity-illustrate the profound level of stress and anxiety these animals experience every day of their lives,” PETA’s vice president of international campaigns, Jason Baker, said in a statement. Two women were attacked by Siberiantigers last July when they got out of their vehicle at a Beijing safari park. One woman was killed, and the other was seriously injured.1. What do we know about the reason why the attacked man went to the zoo without buying a ticket from the passage?A. He wanted to save money for his wife and children.B. He was good at climbing and wanted to show off.C. He thought it was safe to climb a wall to enter thetigerenclosure .D. The passage doesn’t mention it.2. Whatcan we learn from the passage?①Both Zhang and his friendclimbed a fence.②Fourtigers circled him but only one was shot finally.③Another two women were also killed by tigers last July.④The attacks occurred because the caged big cats suffered frustration and depression.A. ①③④B. ①②③C. ②③④D. ①②④3. What does the underlined sentence imply?A. We shouldn’t keep big cats in a zoo any more.B. We should only keep grass-eating animal in a zoo.C. Animals with stress and anxiety probably attack people.D. Animals should be put in the wild rather than in a zoo.【答案】1. D 2. D 3. D 1. D推理判断题。

纵观全文,本段未提到the reason,可知答案为D2. D推理判断题根据第一段中A local government statement says the victim, identified only by his surname of Zhang, climbed a fence with a friend instead of buying tickets.根据第一段最后和第二段第一句Photos and video shared on social media appear to show Zhang lying on the ground astigers circle him.3. D推理判断题根据划线部分再结合常识可知动物应该放在野外,而不是放在动物园里B【甘肃省天水市第一中学2018届高三上学期开学】BReading can be a social activity.Think of the people who belong to book groups.They choose books to read and then meet to discuss them.Now,the website BookC turns the page on the traditional ides of a book group.Members go on the site and register the books they own and would like to share.BookCrossing provides an identification number to stick inside the book.Then the person leaves it in a public place,hoping that the book will have an adventure,traveling far and wide with each new reader who finds it.Bruce Pederson,the managing director of BookCrossing,says,“The two things that change your life are the people you meet and books you read.BookCrossing combines both.”Members leave books on park benches and buses,in train stations and coffee shops.Whoever finds their book will go to the site and record where they found it.People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it.E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been found.Bruce Peterson says the ides is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home.BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual(虚拟).The site now has more than one million members in more than one hundred thirty-five countries.4. Why does the author mention book groups in the first paragraph?A. To explain what they are.B. To introduce BookCrossing.C. To stress the importance of reading.D. To encourage readers to share their ideas.5. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?A. The book. B. An adventure.C. A public place. D. The identification number.6. What will a BookCrosser do with a book after reading it?A. Meeting other readers to discuss it. B. Keep it safe in his bookcase.C. Pass it on to another reader. D. Mail it back to its owner.7. What is the best title for the text?A. Online Reading: A Virtual TourB. Electronic Books: A new TrendC. A Book Group Brings Tradition BackD. A Website Links People Through Books【答案】4. B 5. A 6. C 7. D【解析】试题分析:4. B 目的意图题。

作者在第一段中提出读书也是一种社交活动,那些参加读书小组的人经常在一起阅读讨论所读内容,增强相互之间的理解接着在最后一句提出BookC,说明作者提到读书小组的目的正是为了介绍网站BookC故B正确5. A 代词指代题根据本句“... hoping that the book will have an adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it”可知,那些留下书的人希望自己的书能够随着找到它的人走得更远可知其中的it指代前半句提到的同一事物“the book”故A正确7. D 标题概括题根据文章第三段可知BookC把改变人生的两种事物:遇到的人和读过的书联系在一起D项内容能够涵盖文章的中心思想C 【甘肃省兰州第一中学2018届高三8月月考】C“Clothes Swapping” has become an increasingly popular activity for women in the United States. The women can give away unwanted clothing at a clothes swap event and get something different in return.Recently about 300 women went to a clothes swap at a high school in Springfield, Virginia. It was the largest crowd ever for the area’s popular clothing-swapping group.Daphne Steinberg was having a good day. “For anyone who knows Ann Taylor LOFT, Ann Taylor is a really nice women’s designer and I will totally wear this to work. So I love that, I love that I can equip myself for work, have a good time in doing it, not totally bankrupt myself.”Sandy Van Dusen likes the idea that clothes are finding new homes instead of being thrown away. “Because it helps to keep the Earth green. There’s no point in my opinion in continuing to buy new clothes when we can reuse what’s already here. Give it a new home--- let somebody else love what you used to love and no longer love.”Kim Pratt organized the clothing-swapping event in Springfield. She also organized a money-raising activity for the high school’s debate team. It is one of several ways that her group gives to charitable causes.Another is by donating all of the “un-swapped” clothing to shelters for victims of domestic violence.“I started doing this four years ago, and we’ve been doing it for four years, getting bigger and bigger each time we have a swap.”She used the social media website to help publicize the events. The website has helped her group grow from 30 members to 1,300. Mrs.Pratt says most of the members respect the clothing swap rules. But she say competition for desirable fashion can be strong.“We have to tell people sometimes not to hover over the new people coming in with their clothing. As they put it out, some people tend to grab the stuff right out of their hands and it becomes like a free-for-all. We try to avoid that as much as possible.”8. At a clothes swap women can______ .A. make some money by giving away unwanted clothingB. buy whatever clothing they likeC. have a social gathering and make friendsD. exchange unwanted clothing for something different9. We can learn from what Daphne Steinberg said that ______.A. she got some nice clothes at the clothes swapB. the clothes swap was the largest ever in the areaC. it was the first time she had been to a clothes swapD. she saved much more money than she had expected10. What is Paragraph 5 mainly about?A. How Kim Pratt started the clothing-swapping event.B. What Kim Pratt did with the un-swapped clothes.C. How Kim Pratt raised money to help charitable causes.D. What Kim Pratt did to help people in need.【答案】8. D 9. A 10. D time in doing it, not totally bankrupt myself.”可知根据Daphne Steinberg说的得知她在交换衣服时买了一些漂亮的衣服。

故选A10. D段落大意题根据第五段It is one of several ways that her group gives to charitable causes.Another is by donating all of the “un-swapped” clothing to shelters for victims of domestic violence.可知第五段谈论的是Kim Pratt为帮助有困难的人所做的事答案为DVIII.写作【湖北省部分重点中学2017届高三上学期起点考试】假定你是高三学生李华,从网上获悉一家国际青少年志愿者组织正在全球招募暑期志愿者请写一封电子邮件申请参加主要内容如下: 1.写信目的; 2.自我介绍; 3.希望获准注意: 1.词数100左右; 2.文章的结尾已给出,不计入总词数; 3.可适当增加细节,以使行文连贯Dear Sir or Madam, _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ With all my best regards.Yours sincerely, Li Hua【答案】Dear Sir or Madam, I’m writing this letter to apply for the job as a volunteer that you have advertised on the Internet. In my opinion, not only can volunteer work help me enrich my knowledge and experience, but also it can help those in need live better and become more confident. I will graduate from senior high school in June. In the past, I took part in many social activities in which I performed well and gained rich experience. My interest and skill in English, communication and teamwork contribute to my application for the job. I would appreciate an interview at your convenience. I’m looking forward to hearing from you in the future. With all my best regards. Yours sincerely,Li Hua【解析】【亮点说明】范文中运用一些常见的短语apply for申请;in one’s opinion在某人看来;contribute to有助于;look forward to 盼望着;In my opinion, not only can volunteer work help me enrich my knowledge and experience, but also it can help those in need live better and become more confident.这个句子运用到部分倒装;In the past, I took part in many social activities in which I performed well and gained rich experience.这个句子运用到in which引导的定语从句;考点: 提纲类作文 我国经济发展进入新常态,需要转变经济发展方式,改变粗放式增长模式,不断优化经济结构,实现经济健康可持续发展进区域协调发展,推进新型城镇化,推动城乡发展一体化因:我国经济发展还面临区域发展不平衡、城镇化水平不高、城乡发展不平衡不协调等现实挑战。

下载提示
相关文档
正为您匹配相似的精品文档