课后分层集训 Unit 3 The world onlineⅠ.阅读理解A(2017·衡水中学高三一调)People are being tricked into with the promise of a fun,free service without realizing they're paying for it by giving up loads of personal information.Most users don't realize this is happening.Even if they know what the company is up to,they still have no idea what they're paying for because people don't really know what their personal data is worth.The biggest problem,however,is that the company keeps changing the rules.That was the great thing about .You could create your own little private network.Last year,the company changed its privacy rules so that many things:your city,your photos,your friends' names,were set by default (默认) to be shared with everyone on the Internet.According to 's vicepresident Elliot Schrage,the company is simply making changes to improve its service,and if people don't share information,they have a “less satisfying experience”.Some critics think this is more about looking to make more money.In original business model,which involved selling ads and putting them.At the side of the pages totally, who wants to look at ads when they're online connecting with their friends?The privacy issue has already landed in hot water in Washington.In April,Senator Charles Sehumer called on to change its privacy policy.He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social networking sites.“I think the senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them,” Sehrage admits.I suspect that whatever has done so far to invade our privacy,it's only the beginning,which is why I'm considering canceling my account. is a handy site,but I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't know.That's too high a price to pay.【语篇解读】 本文是一篇说明文,主要介绍了使用用户的个人信息来营利这一有争议性的行为。
1.What do we learn about from the first paragraph?A.It provides loads of information to its users.B.It earns money by putting on advertisements.C.It is a website that sends messages to users who want to get married.D.It makes money by selling its users' personal data.D [推理判断题根据第一段可知,并不是免费的,人们是以自己的个人信息为代价来使用的;由此可知,是通过出卖用户个人信息数据来营利的]2.What does the author say about most users?A.They don't know their personal data enriches .B.They are unwilling to give up their personal information.C.They don't identify themselves when using the website.D.They care very little about their personal information.A [推理判断题。
根据第二段可知,大部分用户对出卖自己数据营利的这一行为并不知情或者不了解;由此可知,他们不知道自己的信息能让获利]3.Why does make changes to its rules according to Elliot Schrage?A.To obey the Federal guidelines.B.To expand its business.C.To improve its users' connection.D.To provide better service to its users.D [细节理解题根据第四段可知,规则的改变是为了给用户提供更好的服务]4.Why does the author plan to cancel his account?A.He is dissatisfied with its present service.B.He finds many of its users untrustworthy.C.He doesn't want his personal data to be badly used.D.He is upset by its frequent rule changes.C [细节理解题。
根据最后一段的第一句可知,作者注销自己账号的原因是担心自己的隐私受到进一步的侵犯;由此可知,作者并不想让自己的个人信息遭到滥用]B(2017·昆明高三两区七校模拟)Every day we are exposed to images,videos,music and news.In this age of visual and aural hyperstimulation (过度刺激),the medium of radio is making a great comeback.“We're at the beginning of a golden age of audio,” said USbased podcaster Alex Blumberg in an article in The Sydney Morning Herald.In the last month alone,15 percent of US adults listened to a radio podcast (播客).The term “podcast” was invented in 2004,but the trend only started gaining popularity in recent years.With the sharp increase in consumer demand for smartphones and tablets,podcast sales have jumped.The appeal of the podcast partly lies in its various platform deliveries and ondemand functions.You can listen during those extra minutes of the day when you're walking to the shops,waiting in a queue or riding the subway.Similar to television shows,podcasts are generally free to download and most offer new content every week.Donna Jackson,22,media graduate of the University of Sydney,listens to podcasts two or three times a week,via iTunes.“I listen while I'm wandering around the house doing something else.It makes completing a boring task much more enjoyable.And it's an easy way of keeping in touch with what's going on in the rest of the world,” she said,“I mainly listen to BBC podcasts,but recently I've also been listening to This American Life and Serial.They have a special skill to really draw you in.”Unlike television and music,this kind of audio has the potential to create a deep impression on readers.Blumberg says this owes to the podcast's ability to create close relationship and emotional connection.The University of Sydney undergraduate Hazel Proust,majoring in social work and arts,agrees.“When you're listening,it feels as if the voice of the podcast's storyteller is talking directly to you.It's comforting,” said Proust.It seems the ageold tradition of storytelling is very much alive and well.【语篇解读】 本文介绍了播客的强势回归。
5.From the first two paragraphs,we can learn that ________.A.the medium of radio is disappearingB.Americans love listening to the radioC.smartphones sell well because of podcastsD.more people are interested in podcasts todayD [推理判断题根据第一段中的“In this age of visual and aural hyperstimulation (过度刺激),the medium of radio is making a great comeback”和第二段的第三句“The term ‘podcast’ was invented in 2004,but the trend only started gaining popularity in recent years”可推知,如今播客开始流行起来,越来越多的人对播客感兴趣]6.The writer mentions Donna Jackson mainly to ________.A.tell how young people entertain themselvesB.explain why young people like podcastsC.introduce what programs podcasts are presentingD.show how popular podcasts areB [推理判断题。
文章的第三段主要讲了播客的优势,即流行的原因,第四段举了Donna Jackson的实例,进一步论证这一观点,故选B项]7.According to the passage,we can learn that ________.A.more people are increasingly interested in visual and aural hyperstimulationB.television has the potential to create a deep impression on readersC.the popularity of podcasts involves the sharp increase in smartphones and tabletsD.15 percent of US teenagers like listening to radio podcastC [细节理解题根据第二段的最后一句“With the sharp increase in consumer demand for smartphones and tablets,podcast sales have jumped”可知,消费者对智能和平板电脑的需求增加导致了播客的流行。
]8.What is probably the best title of the passage?A.Opinions of PodcastsB.Popularity of Radio PodcastsC.Features of RadioD.Technology of PodcastsB [标题判断题根据第一段的最后一句“In this age of visual and aural hyperstimulation (过度刺激),the medium of radio is making a great comeback”和第二段的第三句“The term ‘podcast’ was invented in 2004,but the trend only started gaining popularity in recent years”并结合全文的内容可知,本文主要介绍了播客的流行]Ⅱ.完形填空(2017·襄阳五中高三上学期考试)When you eat out in a restaurant,it is not unusual to hear people yelling,“Let me get this one!” Sometimes you can see them__1__or arm wrestling to fight for the__2__for paying the bill.These fights are often very loud and active.Each person__3__shows an honest desire to pick up the bill,and in the end,all the people at the table give the winner praise and__4__.In fact,figuring out who will get the bill is always a__5__for Chinese people at formal meals.Although the people who__6__the meal are very likely to pay the check,it is a__7__practice to make an effort to pay the bill.But you will__8__them if you do end up actually collecting money.In recent years,going Dutch has been embraced by many young people.__9__,older generations who fear “losing__10__” still find it embarrassing and mean to calculate each person's__11__of the bill. But these days,__12__digital payment apps,splitting (分摊) the bill__13__is becoming widelyaccepted idea.Even people from__14__generations may want to do so.By scanning a code__15__ paying their share via WeChat or Alipay on their phones in one easy click,Chinese are__16__it easy to relieve the embarrassment of figuring out each person's payment when they order a meal.This function has made going Dutch less__17__and more fun in China.“Many of us are never without our phones__18__ they are convenient.And persontoperson mobile payment services are incredibly__19__to use and at the same time save the trouble of__20__change,” said 18yearold Han Chen,a student from Senior High School.【语篇解读】 本文主要介绍的是在中国现在正流行的利用电子应用软件实现AA制的趋势。
1.A.talking B.arguingC.pushing D.carryingC [有时候你会看到在饭店里吃饭的人通过扳手腕争抢着付款可知C项符合题意]2.A.turn B.privilegeC.order D.rightB [争取付款的特权]3.A.involved B.calledC.selected D.invitedA [涉及到的每个人此处是过去分词作后置定语,故选A]4.A.courage B.commentC.apology D.gratitudeD [所有吃饭的人都给获胜者以赞美和感激]5.A.headache B.traditionC.plan D.conflictA [事实上,在中国吃饭时谁付款总是一件头疼的事]6.A.eat B.cookC.host D.enjoyC [尽管主持饭局的人很可能支付支票]7.A.unusual B.strangeC.unexpected D.commonD [它是一个惯例]8.A.disappoint B.frustrateC.embarrass D.inspireC [但是如果你实际上是在收集钱,这将会使他们尴尬]9.A.However B.ThereforeC.Moreover D.BesidesA [最近,AA制已经为年轻人所认可。
然而,害怕丢脸的更老一代仍然认为计算每个人的付款是令人尴尬和吝啬的]10.A.promise B.faceC.credit D.moneyB [lose face“丢脸”]11.A.task B.partC.ability D.shareD [计算每个人的付款是令人尴尬和吝啬的]12.A.as well as B.according toC.thanks to D.apart fromC [由于数字支付的应用,以电子形式分摊账单已成为被广泛接受的想法]13.A.personally B.electronicallyC.separately D.immediatelyB [以电子形式分摊账单已成为被广泛接受的想法]14.A.younger B.newerC.older D.laterC [甚至更老一代的人也想这样做]15.A.and B.butC.or D.forA [通过扫描一个密码来付款可知此处是并列的递进关系,故选A]16.A.hoping B.findingC.looking D.makingB [中国人发现用这种方法很容易缓解计算每个人付款的尴尬]17.A.sadness B.excitementC.quarrel D.troubleD [在中国,这种功能使AA制变得烦恼更少、快乐更多。
故选D]18.A.although B.becauseC.if D.soB [我们中的很多人都离不开我们的,因为它们很方便]19.A.easy B.expensiveC.difficult D.complexA [persontoperson移动支付服务是非常容易使用的]20.A.putting on B.setting asideC.providing with D.dealing withD [同时节省处理零钱的麻烦。