2017年河南省普通高中招生考试试卷英语注意事项:1. 本试卷共10页,七个大题,满分120分,考试时间100分钟2. 本试卷上不要答题,请按答题卡上注意事项的要求直接把答案填写在答题卡上答在试卷上的答案无效一、听力理解(20小题,每小题1分,共20分)第一节听下面5段对话.每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并将其标号填入题前括号内.每段对话读两遍2017·河南中考)1.How is the weather now?A.Sunny.B.Cloudy.C.Rainy.2.What are the two speakers talking about?A.A football match.B.A volleyball match.C.A basketball match.3.Where will the two speakers go?A.To the zoo.B.To the park.C.To the beach.4.What is the name of the girl?A.Sandy.B.Sally.C.Sherry.5.Where the two speakers going to meet tonight?A.At the cinema.B.At Lucy's house.C.At Peter's house.第二节听下面几段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳答案,并将其标号填入题前括号内。
每段对话或独自读两遍2017·河南中考)6.听下面一段对话,回答第6至第8三个小题.6.Where is the man going?A.To London.B.To Cardiff.C.To Manchester.7.When will the next train leave?A.At 16:30.B.At 17:00.C.At 19:30.8.How much more shall the man pay for a new ticket?A.£3.B.£6.C.£9.9.听下面一段对话,回答第9至第10两个小题.9.Where are the two speakers going to do tonight?A.See an action movie.B.Watch a talk show.C.Enjoy a pop concert.10.When will they meet?A.At 6:30.B.At 7:00.C.At7:30.11.听下面一段独白,回答第11至第12两个小题.11.Who cooks dinner for all the family on weekdays?A.Mom.B.Emma.C.Tom.12.Why is Tom's mother happy with him?A.Because he helps out at home.B.Because he enjoys doing sports.C.Because he does his homework.13.听下面一段对话,回答第13至第15三个小题.13.What are the two speakers?A.Teachers.B.Students C.Reporters.14.What are they mainly talking about?A.Subjects.B.Students.C.Teachers.15.Why does Jack like Mr.Thomas?A.Because he gives little homework.B.Because he always speaks English.C.Because he explains everything well.16.听下面一篇短文.根据短文内容,按照你所听内容的先后顺序将下列图片排序,.短文读两遍.(2017·河南中考)16. 17. 18. 19. 20. .二、选择填空.(15小题,每小题1分,共15分)从ABCD 四个选项中选出一个最佳答案。
21.(2017·河南中考)—When will car race begin—I'm not sure.Maybe next week,or maybe week after next.A.a; the B.an; the C.the; a D.the; the21. D【解析】考查冠词的用法句意:——汽车比赛什么时候开始?——我也不确定.也许下周,或者下下周.根据题干可知汽车比赛说话双方都知道,则第一空此处表特指,故填写the.其次"下下周"对应的英文表达是the week after next,故选D22.(2017·河南中考)His name is James,but he usually calls____ Jim.A.he B.him C.his D.himself22.D【解析】考查反身代词句意:他的名字叫杰姆斯,但他通常叫自称吉姆根据His name is James,but he usually calls____ Jim,可知他的名字叫杰姆斯,但他通常叫自称吉姆,这里call oneself…意为"自称…".后面跟反身代词.故选D 23.(2017·河南中考)If you fight hard,know who you are,and are proud of who you are,you've got a good of winning.A.choice B.chance C.decision D.direction23. B【解析】考查名词的词义辨析。
句意:如果你努力奋斗,知道你是谁,并以你是谁而骄傲,你会有获胜的机会A是选择,B是机会,C是决定,D是方向.本题是if引导的条件状语从句,根据题干"如果你努力奋斗,知道你是谁,并以你是谁而骄傲,你会有获胜的机会."可知应选择B 24.(2017·河南中考)Miho is______ student because she was born later than anyone else in her class. A.young B.younger C.the younger D.the youngest24. D【解析】考查形容词的比较级和最高级句意:Miho是年龄最小的学生,因为她比班上的任何人都出生晚.根据she was born later than anyone else in her class,可知她比班上的任何人都出生晚,所以她应该是班上最小的那个,所以这里用最高级形式 25.(2017·河南中考)—Jimmy,where are my glasses?I have looked everywhere.—Oh,Granny.They are _____ on your nose.A.even B.well C.right D.ever25. C【解析】考查副词的词义辨析。
句意:——吉米,我的眼镜呢?我到处找遍了.——噢,奶奶,它就在你的鼻子上.even 甚至,well好,right正好,ever曾经,结合句意:﹣﹣吉米,我的眼镜呢?我到处找遍了.﹣﹣噢,奶奶,它正好就在你的鼻子上 26.(2017·河南中考)—Paul,I'm busy cooking.Can you give a hand?—Just a minute.I_______ my e﹣mail.A.am checking B.will check C.have checked D.was checking26. A【解析】考查动词的时态句意:——保罗,我正忙着做饭呢.你能帮忙吗?——请稍等.我正在查看我的电子邮件A现在进行时态.B一般将来时态.C现在完成时态.D过去进行时态.结合语境及I'm busy cooking我正忙着,可知,应该是现在进行时态,结构是is/am/are+动词的现在分词.表示"我正在查看我的电子邮件",主语是I,谓语动词用am.check的现在分词是checking.答案是A 27.(2017·河南中考)Father brought his little boy to a concert.But his too young to sit ___ the whole concert.A.for B.with C.during D.through27. D【解析】考查介词的用法辨析。
句意:父亲带着他的小儿子去听音乐会,但他太小了,不能一直挺到整场音乐会结束for为了.with和.during在…期间.through从头到尾.sit through一直挺到结束,耐着性子看完(或听完).因此答案是D28.(2017·河南中考)—I don't care what people think.—Well,you ___.You're not alone in this world.A.can B.may C.should D.will28. C【解析】考查情态动词的用法句意:——我不在乎别人怎么想——哦,你应该在乎的,在这个世界上你不是一个人can能,会;may可以;should应该;will将会.考查情态动词的用法.根据—Well,you ___.You're not alone in this world,可知答话的人提了一个建议——你应该关注别人对你的评价的should可以用来向别人提建议,故选C 29.(2017·河南中考)—Why are you leaving your job?—I can't stand it any longer.I _____ always ____ to work overtime. A.am; asking B.am; asked C.was; asking D.was; asked29. B【解析】考查语态。
句意:﹣﹣你为什么要辞职?﹣﹣我再也受不了了,我总是被要求加班 A现在进行时态.B一般现在时态的被动语态.C过去进行时态.D一般过去时态的被动语态.ask sb to do sth要求某人做某事,这里sb做主语,是ask要求的承受者,因此用被动语态,A,C不正确.由always总是,习惯性动作,可知用一般现在时态的被动语态,结构是is/am/are+动词的过去分词,主语是I,用am.ask的过去分词是asked 30.(2017·河南中考)Don't know where your kids are in the house?Turn off the Internet and they'll_____ quickly. A.get up B.stand up C.show up D.hurry up30.C【解析】动词短语辨析句意:不知道你的孩子在什么地方?关掉网络,他们会很快出现get up起床;stand up站起来;show up出现;hurry up快,(使)赶紧.根据Don't know where your kids are in the house?Turn off the Internet and they'll_____ quickly,可知不知道你的孩子在什么地方?关掉网络,他们会很快出现 ;show up出现。
故选C 31.(2017·河南中考)The actor was happy he got a part in the a movie,_____ the part was a small one. A.since B.while C.though D.unless31. C 【解析】连词辨析句意:这个演员很高兴他在这部电影中有一个角色,尽管是一个小角色since既然;while当……时候;though虽然;unless除非.结合句意:这个演员很高兴他在这部电影中有一个角色,尽管角色很小,故选C 32.(2017·河南中考)The plane_____ on the ground for two more hours because of the bad weather.. A.ran B.moved C.shook D.remained32. D【解析】动词词义辨析.句意:由于天气不好,飞机在地面上停留了两个多小时ran跑;moved移动;shook摇动;remained停留.结合句意:由于天气不好,飞机在地面上停留了两个多小时,故选D 33.I hate the dogs_______ live in the next house.They make loud noises all nightA.who B.that C.what D.whom33.B【解析】考查定语从句。
句意:我讨厌住在隔壁的狗,他们整晚发出噪音who意思是"谁"指人,在定语从句中作主语;that意思是"那个"指人或指物,在定语从句中作主语或宾语;what意思是"什么"不能引导定语从句;whom意思是"谁"指人,在定语从句中作宾语,根据先行词是the dogs,后面的定语从句缺少一个可以作主语的词,综上所述,故选B 34.(2017·河南中考)Whenever we kids come over,Auntie Susan just stands there and watches us ________ sure we don't break anything. A.make B.made C.to make D.making34.C【解析】考查不定式短语句意:每当我们这些孩子们过来时,苏珊阿姨就站在那儿看着我们,以确保我们不会打破任何东西根据Whenever we kids come over,Auntie Susan just stands there and watches us ________ sure we don't break anything,可知每当我们这些孩子们过来时,苏珊阿姨就站在那儿看着我们,以确保我们不会打破任何东西,这里用to引导的不定式短语作目的状语.故选C。
35.(2017·河南中考)Which of the following sentences is correct?A.He came in and sat down.B.We all like《Harry Potter》.C.When we met.He didn't say hello.D.We went out,headed for the bus stop.35. A【解析】考查常识句意:下列句子哪一个是正确的?选项B,We all like《Harry Potter》,英文中书名写成斜体,不需要加书名号,所以这个句子是错误的;选项C,When we met.He didn't say hello.When we met作为时间状语从句,不能独立成句,所以这个句子是错误的;选项D,We went out,headed for the bus stop.这里两个动作之间需要加and,应该是We went out and headed for the bus stop;所以这个句子是错误的 三、完形填空(10小题,每小题10分,共10分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
2017·河南中考)A giant panda ran away from the zoo in London.He walked and walked and became 36 .He walked into a restaurant,where he found a 37 at an empty table.The waiter took the panda's order.After he 38 his dinner,the panda stood up,calmly pulled out a gun which he had hidden,and fired into the air. 39 he turned around and walked toward the door.Naturally,the waiter was horrified(恐惧的),but he tried hard to pull himself together and stopped him for a(n) 40 .The panda said to him,"What do I look like to 41 ?".The waiter answered,"Well,a giant panda,of course,""That's right,"said the panda."Look it up."and he walked out.The waiter called the 42 .When they arrived the waiter told them the whole story, 43 the panda's words "looking it up".So the police officer 44 a young man out to get an encyclopedia(百科全书).The young man returned with the encyclopedia.The officer 45 "panda" and there was the answer,"Giant panda,lives in china,eats shoots (竹笋) and leaves."36.A.tired B.angry C.crazy D.hungry37.A.seat B.note C.waiter D.newspaper38.A.ordered B.finished C.served D.cooked39.A.So B.Once C.Then D.Also40.A.talk B.excuse C.question D.explanation41.A.us B.him C.you D.them42.A.bosses B.police C.neighbors D.customers43.A.about B.like C.without D.including44.A.sent B.took C.drove D.invited45.A.turned to B.asked for C.looked up D.called on.【主旨大意】本文是一篇记叙文。
文章讲述了一个大熊猫去伦敦的一家饭店吃了饭就走,并拿枪在空中打了一枪,服务员们很害怕,但还是向他讨要一个解释,大熊猫问服务员自己看起来像什么,大家回答说看起来是一个大熊猫,大熊猫说是的,并叫他们去查阅资料.后来服务员报了警并说明了事情原委,警察们在百科全书上查到了答案,百科全书上显示:大熊猫,生活在中国,吃了竹笋就离开36.D【解析】 考查形容词辨析A表示累的;B表示生气的;C表示疯狂的;D表示饿的由He walked into a restaurant可知他是饿了37.A【解析】 考查名词辨析A表示名词;B表示笔记;C表示服务员;D表示报纸由The waiter took the panda's order可推测此处表示在空桌旁他找到了一个座位38.B 【解析】考查动词辨析A表示命令;B表示完成;C表示服务;D表示烹饪结合语境可知此处表示他吃完晚饭后,熊猫站了起来39.C 【解析】考查连词A表示所以;B表示曾经;C表示然后;D表示也.分享语境可知he turned around and walked toward the door与the panda stood up,calmly pulled out a gun which he had hidden,and fired into the air间是顺承关系。
故选C40.D 【解析】考查名词辨析A表示谈话;B表示借口;C表示问题;D表示解释由下文的The officer (45)"panda" and there was the answer可推测此处表示服务员们想向他要一个解释41.C 【解析】考查代词辨析A表示我们;B表示他; C表示你;D表示他们此句话是熊猫对服务员说的,对象应该是第二人称,句意为对你来说我看起来像什么42.B 【解析】考查名词辨析A表示老板;B表示警察;C表示邻居;D表示顾客由So the police officer (44)a young man out to get an encyclopedia可知此处表示的是这个服务员报了警43.D 【解析】考查介词辨析A表示关于;B表示像;C表示没有;D表示包括由So the police officer (44)a young man out to get an encyclopedia可知警察是要查阅资料,所以此处表示服务员告诉警察的内容是包括"look it up"44.A【解析】 考查动词辨析A表示送; B表示带走;C表示开车;D表示邀请结合语境可知此处表示所以这个警察将一个年轻人派出去拿一本百科全书。
故选A45.C 【解析】考查短语动词辨析A表示转向,向…求助;B表示向…要;C表示查阅;D表示号召下文的"Giant panda,lives in china,eats shoots (竹笋) and leaves."是对"panda"的定义,所以此处表示这个警察查阅了"panda"这个单词四、阅读理解(20小题,每小题10分,.共40分)阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题A(2017·河南中考)Eating OutAre you looking for somewhere special to go this weekend?Do you want to try something new?Check out one of these hot new restaurants.Musical ChairsHave you noticed how music makes the taste of your food better?This new restaurant has different types of live music every night except Sundays,and excellent food to go with it.Great fish dishes,beef and pizza.Monday is classic rock night,so see you there.The Chocolate BoxThe owner of this small cafe used to cook all kinds of food,but then she realized she preferred sweets to anything else.If you want meat or fish,don't come here.They only do desserts! Lots of different kinds of sweets.chocolate lovers will be excited by the range of chocolate cakes.Last Days of the RajA centrally﹣located Indian restaurant,perfect for eating before or after the cinema or a show.In summer enjoy your meal in the beautiful garden.The most popular dishes are beef and chicken cooked with mild,medium or hot spices.For brave customers there is extra hot!A Tasty of TuscanyWhether you'd like a great value﹣for﹣money lunch or a relaxed evening meal at a fantastic restaurant,this is the place for you.The cooks have all been trained in Italy and they make both traditional and modern dishes. We recommend the pasta and seafood注:recommend推荐;spice(调味)香料根据材料内容选择最佳答案.46.What's special about Music Chairs? A.Sunday is classic rock night every week.B.The chair there can play wonderful music.C.The restaurant only welcomes music lovers.D.You can enjoy your meal with live music there.47.Which of the following does the Chocolate Box serve? A.Fish B.Cakes C.Seafood D.Chicken48.Why do people go to Last Days of the Raj? A.To show others how brave they will be.B.To enjoy the meal while watching shows.C.To try the dishes there cooked with spices.D.To have meals in the garden all year round.49.What can people do at A Taste of Tuscany? A.Enjoy a relaxed breakfast.B.Taste dishes cooked in Italy.C.Have a value﹣for﹣money lunch.D.Learn to cook pasta and seafood.50.What is recommended in the text? A.Hot restaurant. B.Special foods.C.Weekend activities.D.The best places to go.【主旨大意】这是一篇日常生活类阅读,主要介绍如果周末你想找个特别的地方,去想尝试新的东西,可以去一下四个餐厅。
作者分别列举了这个四个餐厅的特色,饮食,一些活动和用餐感受等.46. D【解析】细节理解题根据Musical Chairs餐厅中This new restaurant has different types of live music every night except Sundays,and excellent food to go with it.除了星期天,这家新餐馆每晚都有不同类型的现场音乐,而且还有极好的食物可供搭配可知,Music Chairs可以享受现场音乐,选D47.B【解析】细节理解题根据Musical Chairs餐厅中They only do desserts!Lots of different kinds of sweets.chocolate lovers will be excited by the range of chocolate cakes.他们只做甜点!很多不同种类的糖果,巧克力爱好者都会为巧克力蛋糕而感到兴奋可知,提供蛋糕,选B48.C【解析】细节理解题根据Last Days of the Raj餐厅中The most popular dishes are beef and chicken cooked with mild,medium or hot spices.最受欢迎的菜肴是温和的,中等的或热的香料烹制的牛肉和鸡肉。
可知,去那是为了尝一下用香料烹制的菜肴49. C【解析】细节理解题根据A Tasty of Tuscany餐厅中Whether you'd like a great value﹣for﹣money lunch or a relaxed evening meal at a fantastic restaurant,this is the place for you.无论你想要一顿很有价值的午餐,还是在一家很棒的餐馆享受轻松的晚餐,这就是你的去处可知,去那是可以吃一顿很有价值的午餐,选C50. A【解析】主旨大义题根据第一句Are you looking for somewhere special to go this weekend?Do you want to try something new?Check out one of these hot new restaurants.这个周末你想找个特别的地方去吗?你想试试新的吗?看看这些热门的新餐馆可知,标题可以是热门的餐馆.选A B(2017·河南中考)Not only kids of Tiger Moms go to Harvard.Dawn Loggins of Lawndale,N.C.is on her way to Harvard,one of the eight world﹣famous universities in the eastern US.Nobody encouraged her to study or paid for her special classes.This girl created her own future.The teen was abandoned by her family last summer,when her parents and two sisters moved to Tennessee.She found herself homeless and had to spend the night on friend's sofas.The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family.Soon,Dawn had a job at Burns High School.She worked from 6a.m.to 7:40a.m.before the first school bell rang.she swept floors and picked up trash again in the afternoons,before diving(跳水)into her studies in the evenings.Dawn's hard work paid off.she finished school with a 3.9GPA and scored 2,110on the SAT."There were times when I felt like it would be easiest if I gave up,"the 18﹣year﹣old said."But it was never in me to give up,because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."Even before Dawn's family left her,she led a difficult life.Her family was poor and cups of noodles were often the only food.Dawn "studied by candlelight" because her parents couldn't afford to pay the electricity bill(电费).Dawn has now reconnected with her family.They are proud of her accomplishments(成就) and are attending her high school graduation.根据材料内容选择最佳答案.51.Why didn't Dawn give up her studies? A.To reconnect with her family.B.To thank those who had helped her.C.To get an education to be successful.D.To realize her dream of going to Harvard.52.Who helped Dawn when she found herself homeless? A.Her teachers.B.Her neighbors.C.A Tiger Mom.D.A school bus driver.53.What does the underlined word"abandoned"mean in Chinese? A.宠爱 B.抛弃 C.鼓励 D.虐待54.Which of the following words describes Dawn? A.Open﹣minded.B.Good﹣natured.C.Strong﹣willed.D.Warm﹣hearted55.What is the best title for the text? A.Another Harvard girl.B.A girl in candlelight.C.From homeless to Harvard.D.The role of Tiger Moms.考点:日常生活类阅读.【主旨大意】这是一篇励志类阅读,主要介绍不仅仅虎妈严格管教出来的孩子能够上哈佛大学,Dawn Loggins就是通过自己的努力考试哈佛大学的,之前她被家人遗弃,不得不在朋友沙发上过夜,并在一所高中打工,很早就去扫地、收拾垃圾.然后再学习。
经过努力,终于考试了哈佛因此只要自己努力就能成功51. C【解析】细节理解题根据倒数第三段But it was never in me to give up,because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."但我决不放弃,因为我意识到除非我接受教育,否则我永远也不会成功.",可知,她不放弃是因为接受教育才能成功52.D【解析】细节理解题根据第四段The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family.校车司机了解 Dawn的情况,并邀请 Dawn和她的家人住在一起可知,是校车司机帮助了她53.B.词义猜测题根据下句She found herself homeless and had to spend the night on friend's sofas.她发现自己无家可归,不得不在朋友的沙发上过夜可知,父母和两个姐妹搬去田纳西州,应该是"抛弃"了她。
选B54.C【解析】细节理解题根据倒数第二段she led a difficult life.Her family was poor and cups of noodles were often the only food.Dawn "studied by candlelight" because her parents couldn't afford to pay the electricity bill她过着艰难的生活,家里很穷,一碗面条往往是唯一的食物黎明时,她在烛光下学习,因为她的父母付不起电费可知,应该是"坚强的意志"形容她55.C【解析】标题猜测题根据第二段Dawn Loggins of Lawndale,N.C.is on her way to Harvard…Nobody encouraged her to study or paid for her special classes.This girl created her own future.来自北卡罗来纳州 朗代尔的Dawn Loggins在通往哈佛的道路上…没有人鼓励她学习或支付她的特殊课程虽然遭到父母的抛弃,但这个女孩创造了自己的未来。
可知,标题应该是从无家可归到哈佛.选C. C(2017·河南中考)The idea that red means stop and green means has influenced our lives in more ways than just traffic signals(信号).We have been taught from a young age that the color red means danger and green means it's okay to move forward.But why were those colors chosen for traffic lights in the first place?For something we have to look at every day,why couldn't they have been prettier colors?Well,it's import to know that before traffic lights for cars,there were traffic signals for trains.At first,railway companies used red to mean stop,white to mean go,and green to mean warn.As you could imagine,trains ran into a few problems with white meaning go.For example,one train mistook a bright star for a white light and something unexpected happened.Because of that,railway companies finally moved green meaning go and used yellow to mean warn.And it's been that way ever since.Red has always been a color that mean danger,long before cars were even around.This most likely started because it's the color with the longest wavelength(波长) so it can be seen somewhere farther than other colors.But,believe it or not,yellow was once used to mean stop.Back in the 1900s,some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area.Finally,highly reflective materials(高反射材料) were developed and red stop signs were born.Since yellow can be seen well at all times of the day,school zones,some traffic signs,and school buses continue to be printed yellow.So next time you are impatiently waiting at a traffic light,don't get so mad at them,they've certainly come a long way.根据材料内容选择最佳答案.56.What were traffic signals for before traffic lights for cars?A.Trains B.Boats.C.Planes D.Bicycles57.Which of the following colors meant go at first? A.Red.B.Yellow.C.White.D.Green.58.Why does red mean danger? A.Because it's the brightest color.B.Because it can be seen far away.C.Because railway companies say so.D.Because it has the shortest wavelength.59.Why are school buses painted yellow? A.Because yellow is a prettier color.B.Because yellow once meat danger.C.Because yellow can be seen well in daytime.D.Because yellow means it's OK to go forward.60.What does the text mainly tell us? A.How important traffic lights are.B.Which color has the longest wavelength.C.What red,yellow and green can be used for.D.Why traffic lights are red,yellow and green.【主旨大意】这是一篇说明文,主要介绍几种颜色信号代表的意义。
最开始时,以红色作为停止,绿色作为警告,白色作为通行,但是一列火车在晚上把星星误认为白色,因此发生了不好的事情,最后将红色作为停止,绿色作为通行,黄色作为警告很多警示牌都是黄色的,因为黄色白天更容易被看到56.A【解析】细节理解题根据第二段第一句it's import to know that before traffic lights for cars,there were traffic signals for trains.重要的是要知道,在汽车交通灯出现之前,火车上有交通信号灯可知,是火车57.C【解析】细节理解题根据第二段第二句white to mean go白色意味着通行可知,是白色58.B【解析】细节理解题根据第三段This most likely started because it's the color with the longest wavelength(波长) so it can be seen somewhere farther than other colors."在汽车还没出现之前,红色一直是一种危险的颜色,这很可能是因为它是波长最长的颜色,所以它比其他颜色更远。
",可知,红色波长最长,能看得很远,选B59.C【解析】细节理解题根据倒数第二段第二行yellow can be seen well at all times of the day黄色在白天的任何时候都能看得很清楚可知,校车涂成黄色是因为白天可以看到黄色60.D【解析】主旨大意题根据第一段倒数第二句句But why were those colors chosen for traffic lights in the first place?但是为什么这些颜色首先被选为交通灯呢?及短文内容,可知主要介绍信号灯为什么是红、黄河绿色 D(2017·河南中考)Starting high school is a great experience for any teenager.Whether you are coming from a middle school(grades six through eight) or a junior high school(grades seven through nine),there are many things about high that are different from your old school environment. 61 You will face being in a new school,making new friends in an unfamiliar class and getting to know new teachers.These new teachers will usually have higher academic(学术的) level than your middle and junior﹣high school。