广东单招英语模拟试卷二(附答案)Ⅰ.单项填空1.—Don’t press the button,John.—What if I________?A.did B.wouldC.will D.shall2.The differences in the children’s achievements can not be completely explained________their social backgrounds.A.in terms of B.in favor ofC.in honor of D.in charge of3.When first________down in Chengdu,Maria found herself unable to get used to the spicy food.A.settling B.settledC.settles D.to settle4.I told Mom that not everyone could manage to have 3 meals on time everyday,________?A.could he B.didn’t IC.didn’t she D.could they5.—Can you introduce me a high quality machine?—My pleasure.________well even on wet roads,this kind of car is very popular.A.Handled B.To handleC.Handling D.Being handled6.The man went to bed,________and when he woke up,he found his shoes still on.A.having drunk B.being drunkC.drinking D.drunk7.Even though he went through the papers carefully again and again,he regretted finding that he had still________one important detail.A.dropped B.overlookedC.ignored D.showed8.According to scientists,our mental abilities begin to________from the age of 27 after reaching the highest level at 22.A.differ B.shrink C.fail D.decline9.(·江西省六校联考)I wonder why you won’t do it as________and it’s the third time you________so.A.I told you;do B.told to;have doneC.be told;have done D.told;do10.When he opened his mouth to speak,his strong accent at once________the fact that he was from the south of China.A.believed B.expressedC.pressed D.betrayed11.Lucy was chosen for the job because she was superior________the other candidates.A.at B.forC.to D.in12.—He tried his best to make the________of the famous professor and persuaded him to be his tutor.—May he succeed.A.decision B.functionC.acquaintance D.friends13._______by curiosity,he opened his wife’s notebook and began reading her diary.A.Driving B.Being drivenC.Driven D.Having driven14.Both sides are determined to get what they want,and there seems to be no possibility of________.A.competence B.compositionC.competition D.compromise15.—Do you think I should accept the invitation to his birthday party?—________If I were in your shoes,I certainly would.A.None of your business. B.Why not?C.It depends. D.I don’t think so.Ⅱ.阅读理解AA Vietnamese man hopes to raise the quality of education in his country by building “parent libraries” in rural schools.Nguyen Quang Thach provides libraries to the schools so books are more available in farming communities.He works with publishers in Hanoi to get the books at reduced rates for teachers and their students.Mr Thach says most schools have enough textbooks.But he says many poor families have few books at home and do not visit school libraries.He learned this by talking with farmers,workers and students.More than 90 percent of Vietnam’s population can read and write.But academic performance in the schools remains low compared to other Southeast Asian nations.Corruption is a big part of the problem.Vietnamese media often have stories about teachers giving high grades in exchange for money.Some experts criticize teaching methods that depend heavily on dictation.They say asking students to repeat everything a teacher says to the class harms their ability to think for themselves.Nguyen Quang Thach says he wants people to invest money in books for a better future.To date,almost 1,000 parent libraries have been built in Thai Binh Province.Hundreds of books are in each one.Several other provinces have copied this model.For each school,Mr Thach helps build libraries for up to four classes.Other people then follow his example.Parents of school children pay three dollars each for the first year and one dollar in other years.The head of the An Duc Secondary School,Pham Duc Duong,told reporter Marianne Brown that Mr Thach’s work has improved the quality of education.“He says students have been doing better in competitions,especially in social science.”Duong Le Nga heads the school youth group.She says that after the libraries were built,students started asking teachers more questions.The students also set up debating teams.She thinks Mr Thach’s example helps students think more creatively—“outside the box”.The deputy head of the school,Uong Minh Thanh,says many students there will work in factories.But after seeing the influence of the new libraries,he hopes the children will set high goals for themselves.1.We can learn from the passage that Vietnamese teachers________.A.lack creative teaching methodsB.don’t have a high salary to support family C.make money by forcing students to attend classes D.don’t have enough books to read2.How is the library project carried out?A.Every school will be provided with four libraries.B.Mr Thach and parents cofund for the libraries.C.Parents pay three dollars every year.D.Parents should pay four dollars in all.3.In Duong Le Nga’s opinion,students________.A.have been doing better in compositionsB.need to have a box when thinkingC.are more creative in thinking than beforeD.should set high goals for themselves4.What’s the main idea of the passage?A.People think highly of Nguyen Quang Thach’s “parent libraries” project.B.Vietnamese teachers’ corruption is ruining the future of children.C.Schools in Vietnam are in great need of libraries.D.A Vietnamese helps the quality of education by a book revolution.BAccording to body language expert Robert Phipps,the way people sleep at night actually determines a lot about the type of personality they have.Phipps has identified four sleeping positions that affect personality.Phipps found that worriers,those who stress the most,tend to sleep in the fetal (胎儿的) position.He found that this is the most common bedtime position,with nearly 58 percent of people sleeping on their side with knees up and head down.The more we curl up (蜷曲),the more comfort we are seeking,according to Phipps.The second most common position is the log.Sleeping with a straight body,with arms at each side,as if they are standing guard at Buckingham Palace,indicates stubbornness,and these people (the 28 percent who sleep this way) often wake up stiffer than when they went to sleep.“The longer you sleep like this,the more rigid your thinking is and you can become inflexible,which means you make things harder for yourself,” according to Phipps.Yearner (向往型) sleepers are next on the list.About 25 percent of people sleep in this style—on their side with arms stretched out in front,looking as if they are either chasing a dream or perhaps being chased themselves.Yearners are typically their own worst critics,always expecting the best results,explained Phipps.These people often wake up refreshed and eager to face the challenges of the day ahead.Perhaps the most peculiar (奇怪的) of sleep styles is the freefaller position.This sleep style makes up 17 percent of the population.They sleep face down with arms stretched out.These people,according to Phipps,feel like they have little control over their life.Not only is this the strangest of sleep styles,but also the least comfortable,and people may wake up feeling tired and have no energy.In conclusion,Phipps has only one more thing to add:“A good night’s sleep sets you up for the following day and our sleeping positions can determine how we feel when we wake.”5.Which of the following pictures is the fetal position?6.The underlined word “rigid” is closest in meaning to “________”.A.stubborn B.flexibleC.comfortable D.strange7.Which sleeping position indicates that the sleeper tends to seek perfection?A.The fetal position. B.The log position.C.The yearner position. D.The freefaller position.8.Which of the following shows the structure of the passage?CP:Central Point P:Point Sp:Subpoint C:ConclusionⅢ.书面体现(·安徽省芜湖三校高三一模)假定你是Nancy,在一种英文网站上,你看到一种网名叫Lazy Bone的中学生发贴谋求协助。
请根据写作规定回帖Post at 103 21:081# How can I motivate (鼓励) myself to stick to an exercise schedule?I can’t go on with my workout plan!—Lazy Bone,Boy,San Francisco,16←Last Post→Next Post+REPLY +NEW写作要点:1.列举自己不能坚持锻炼的常用借口;2.谈谈坚持锻炼的好处;3.提出坚持锻炼的建议注意:1.词数120左右;2.参照词汇:效率efficiency;监督monitor;3.文章的开头和结尾已给出,不计入总词数Hi,Lazy Bone,I used to have the same problem!I used to tell myself I would work out later,because________________________________________________________________________________________________________________________________________________Wish you success!Nancy参照答案Ⅰ.单项填空1.解析: 考察虚拟语调。
句意为:——John,不要按那个按钮——如果我按了,那会怎么样?if后其实是省略句,表达对目前的虚拟,应用一般过去时,故选A答案: A2.解析: 考察介词短语辨析句意为:孩子们在成绩方面的差别不也许完全从她们的社会背景角度来解释A项意为“据,按照,在……方面”;B项意为“支持,赞成”;C项意为“为纪念,为庆祝,向……表达敬意”;D项意为“负责,主管”由此结合空后的“social backgrounds”和语境可知,in terms of与题意相符答案: A3.解析: 考察非谓语动词句意为:刚在成都定居时,Maria发现自己很不适应这里的辛辣食物分析句子构造可知,此处应填非谓语动词,settle与其逻辑主语Maria之间构成积极关系,并且动作已经发生,故选A,目前分词作时间状语答案: A4.解析: 考察反意疑问句若陈述部分是一种主从复合句,附加问句一般要与主句保持一致,根据本题中的“I told Mom”可知B项对的答案: B5.解析: 考察非谓语动词句意为:——你能给我简介一款高性能的机器吗?——我很乐意由于这款车虽然在潮湿的道路上也能运营较好,因此很受欢迎handle和this kind of car是逻辑上的动宾关系,故用handle的过去分词形式,选A。
答案: A6.解析: 考察形容词作状语句意为:这个男人喝醉了,睡了当她醒来的时候,她发现她的鞋子没脱drunk喝醉的,形容词作状语表状态答案: D7.解析: 考察动词词义句意为:尽管她将文献仔细地看了一遍又一遍,但是遗憾地发现她仍忽视了一种重要细节此句强调无意中忽视,故选overlook答案: B8.解析: 考察动词辨析句意为:据科学家说,我们的思考能力在 22 岁达到顶峰后,从 27 岁开始下降因此用declinediffer表达“与……不同”,shrink表达“收缩”,fail表达“失败”,均与语境不符答案: D9.解析: 考察省略和动词时态句意为:我不明白你为什么不按照我告诉你的去做,你已经是第三次这样了在时间、条件、方式、让步等状语从句中,如果从句的主语和主句的主语一致,且谓语动词是系动词be时,那么就可以把从句中的主语和系动词be一起省略因此,第一空中,as引导的方式状语从句的完整形式为:as (you are) told to (do);第二空中,在“It is the+序数词+time+that从句(that可省略)”句式中,that从句的谓语动词要用目前完毕时答案: B10.解析: 考察动词词义。
句意为:当她开口说话时,她浓重的口音立即显示出她来自中国的南部地区 betray显露出(本来面目),背叛,符合题意believe相信;express体现;press压,挤答案: D11.解析: be superior to意为“比……优越;超过……”答案: C12.解析: 句意为:——她竭力结识那位出名专家,并说服她当她的导师——祝她成功make the acquaintance of sb.结识;与……相见,是固定短语make a decision about就……做出决定;function作用,功能,职能;make friends with与……交朋友答案: C13.解析: 考察非谓语动词主语he与动词drive之间构成逻辑上的动宾关系,故用过去分词Driven作因素状语答案: C14.解析: 考察名词辨析句意为:双方都决意得到她们想要的东西,似乎没有妥协的也许competence能力,胜任,本领;composition成分,作品;competition竞争;compromise妥协,折中答案: D15.解析: 考察情景交际答语语意是:为什么不呢?如果我是你,我肯定会接受的根据答语第二句可知,对方觉得提问者应当接受邀请,因此B项符合语境。
答案: BⅡ.阅读理解语篇解读 一种越南人心系乡村教育,通过建立“父母图书馆”协助学校提高教学质量1.解析: 考察细节理解根据文章第四段可知,教师的教学措施只是依托听写,没有发明性答案: A 2.解析: 考察细节理解根据第六段内容可知,B项对的答案: B3.解析: 考察细节理解根据倒数第二段最后一句可知,学生思考问题更富发明性因此C项对的答案: C4.解析: 考察主旨大意文章首句点明了主旨:一位越南人但愿通过建立“父母图书馆”来提高乡村教育质量答案: D语篇解读 本文为阐明文肢体语言专家发现,人们睡觉的姿势事实上揭示了诸多种性类型的信息5.解析: 考察细节理解根据第二段中的“with nearly 58 percent of people sleeping on their side with knees up and head down”可知,“胎儿睡姿”的姿势是“侧躺,头朝下、膝盖往上蜷成一团”,故选D项答案: D6.解析: 考察词义猜想根据第三段中的“indicates stubbornness”和第四段中的“you can become inflexible”可推知,该词与A项意思最接近。
答案: A7.解析: 考察细节理解根据第五段第三句中的“Yearners are typically their own worst critics,always expecting the best results”可知,“向往型睡姿”的人对自己规定严格,追求完美答案: C8.解析: 考察文章构造第一段是文章的主题段落,点出主题;第二段到第六段分别简介了“胎儿睡姿”“树干睡姿”“向往型睡姿”和“自由落体睡姿”等四种不同的睡姿及其相应的个性类型;最后一段得出结论由此可见A项表白了该篇文章的构造答案: AⅢ.书面体现Hi,Lazy Bone,I used to have the same problem!I used to tell myself I would work out later,because I was too busy to have sports,or I was too tired today...As a result,I never put my workout plan into practice.As you know,exercise benefits us in many ways.Not only does it improve our health,it also makes us cheerful and raises our learning efficiency.Having realized the importance of exercise,I work out regularly at present.I suggest you make a practical workout plan and set aside some time each day to do exercise.You can go in for sports you like and have various sports in a week.Above all,you’d better find a workout partner.In this case,both of you can inspire and monitor each other.Of course,you can reward yourself by treating yourself to some delicious food.Wish you success!Nancy。