……………………………………………………………最新资料推荐…………………………………………………Module 5 Museums 主题阅读 ACool Museum Around the World You might go to a museum to look at old cars or the remains of an ancient civilization(文明). But how about ice cream? Believe it or not, there is a museum of ice cream in Iowa in the United States. Visitors can see a video that tells all about the history of the delicious snack. It seems that ice cream has been traced(追溯到)back to 200BC, when the Chinese mixed together ice and milk and sugar. Spending an afternoon looking at ice cream-related exhibits can make you a little hungry. No problem, the site has its own ice cream store, where you can taste some of them. In Edinburgh, Scotland, there is a museum of childhood. The museum shows objects related to the lives of children in Scotland, past and present. You would expect toys, dolls, teddy bears and train sets. But there are also exhibits which tell you what it was like to be a kid in Scotland in older times. You can hear children chanting their multiplication tables(乘法表): “ Seven sevens are 49, eight sevens are 56.” You can also watch documentary movies of the games kids played in Edinburgh in the 1950s, look at the clothes they wore and get to know what their schools were like.It would be wonderful to visit the Children’s Discovery Museum in Bangkok, Thailand. The museum is divided into sections of nature and environment, technology and kids’ activities. In this museum, you get to take part in the exhibits. You can pretend to be a firefighter on a fire truck or surround yourself by a giant soup bubble(泡泡).根据短文内容,完成下列表格。
Ice Cream MuseumChildhood MuseumThe Children’s Discovery MuseumPlace1. 2. 3. What can we do?4. See a video that tells all about 5. Hear children chanting their multiplication tables6.Watch 7. Look at the 8. or surround yourself by a giant soup bubble. B The Charles Dickens Museum in London is the the world's most important collection of material relating to the great Victorian(维多利亚时代的) novelists and social commentators(评论家). The only surviving London home of Dickens (from 1837until 1839) was opened as a museum in 1925 and is still welcoming visitors from all over the world. On four floors, visitors can see paintings, rare editions, manuscripts(手稿), original(原始的,原来的) furniture and many items relating to the life of the one of the most popular and beloved personalities of the Victorian age.Opening Hours The museum is open from Mondays to Saturdays 10:00—17:00; Sundays 11:00—17:00. Last admission is 30 minutes before closing time. Special opening times can be arranged for groups, who may wish to book a private view.Admission ChargesAdults: £5.00; Students: £4.00; Seniors: £4.00; Children: £3.00; Family: £14.00(2 adults &up to five children)Group RatesFor a group of 10 or more, a special group rate of £4.00 each applies. Children will still be admitted for £3.00 each.AccessWe are constantly working to improve access to the Museum and its collection. Our current projects involve the fitting of a wheelchair ramp for better access, a customer care kit and an audio tour for visitors with impaired(受损的)vision. Our Handing Sessions are also suitable for the visually impaired. The Museum has developed an online virtual tour through the Museum. Click here to visit all the rooms in the Museum online.Hire the MuseumThe Museum can be hired for private functions, performances, soirees(社交晚会)and many other social occasions.Find UsThe Museum may be reached by using the following buses: 7, 17, 19, 38, 45, 46, 55, 243. And by these underground services: Piccadilly Line; Central Line. For a map, please click here. The British Museum and the Founding Museum are within walking distance.( ) 1. The passage is probably from a(n)________.A. book B. website C. newspaper D. announcement( ) 2. If a family with two adults and five children go to the Museum together, they will save _______ compared to going there separately(独自地).A. £25.OO B. £14.00 C. £ 9.00 D. £11.00( ) 3. According to the passage, which of the following statements is TRUE?A. Visitors with poor vision cannot enjoy the Museum.B. Anyone cannot hire the Museum for other uses.C. The Museum is not very far from the British Museum.D. In any case people cannot visit the Museum after 17:00.( ) 4. The passage is written to________.A. persuade readers to visit the Charles Dickens MuseumB. inform readers about the history of the Charles Dickens MuseumC. offer readers some information about the Charles Dickens MuseumD. tell readers how to make use of the Charles Dickens MuseumModule 5 Museums综合提升Ⅰ. 单项选择( ) 1. You ________ swim here. It is said that sharks (鲨鱼) have been seen. A. can B. may C. mustn’t D. needn’t ( ) 2. Bill was ________ tired after a whole day’s work. A. a kind of B. kind of C. bit of D. a bit of( ) 3. —How clean the window is! —Yes. It _______ just now.A. has been cleaned B. was cleaned C. is cleaned D. will be cleaned( ) 4. More than two schools ________ in the city next year.A. are built B. were built C. have built D. will be built( ) 5. We’ll pay a visit ________the Monkey Island.A. of B. on C. to D. at( ) 6. A pen can be used for_________. A. write B. writing C. to write D. writes( ) 7. Children can’t ________ with each other in this way.A. compare B. be compare C. compared D. be compared( )8. My father is going to visit my grandma. My uncles are going ________.A. well B. as well as C. as well D. either( )9. My mother isn’t at home. She has gone shopping _________.A. on her own B. on herself C. by her own D. with herself( )10. You must practice speaking English ________ you can.A. as many as B. as often as C. as good as D. ifⅡ. 用所给词的适当形式填空1. Students should pay attention to ___(listen) to the teacher in the class.2. It’s hot today, though not so _____(hot) as yesterday.3. Either of them ______(have) been in Shanghai for 3 months.4. In our school two thirds of the teachers ______(be) women teachers.Ⅲ. 同义句转换1. She quickly left to look after the sick people when she heard the news.When she heard the news, she _______ _______ to look after the sick people.2. Her parents made her not watch TV from Monday to Friday last year. She ________ made not ________ watch TV from Monday to Friday last year.3. He is not only a musician but also an outstanding photographer.He is an outstanding photographer________ ________ ________ a musician.4. He is so strong that he can lift the heavy stone. He is ________ ________ ________ lift the heavy stone.Ⅳ. 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。
符合的写T,不符合的写F We can see some overhead bridges(天桥) in Yueyang city. There is one near the No.1 People’s Hospital. Another is in front of the Bus Station. As we all know, it is not safe to cross a busy road. These bridges can help people cross the roads safely. Overhead bridges have the same use as street crossings.Many people think it great trouble to go through overhead bridges. The old and the young think it’s difficult for them to climb up and down the steps of the overhead bridges. But why does the government build so many overhead bridges? That’s because old people and young children walk slowly. And when they cross a busy road using a street crossing, the traffic will be held up or maybe stopped, or even a traffic accident may happen. With the help of the overhead bridges, people and the traffic can move at the same time.A lot of money has been spent building these overhead bridges. People, old or young should always use them. This can help stop traffic accidents from happening.( ) 1. There is only one overhead bridge in Yueyang city.( ) 2. It is dangerous for people to cross a busy road.( ) 3. All the people like using overhead bridges instead of street crossings.( ) 4. Overhead bridges help people and the traffic move at the same time.( ) 5. An overhead bridge can help stop a traffic accident from happening.Ⅴ. 完形填空Life is not easy, but I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.” When I was young, I was __1 nervous that I couldn’t talk to anyone. My classmates often _2 me. I was sad but could do nothing. Later, something happened. It changed my life. It was an English speech contest. My mother asked me to take part in it. It meant I had to 3 in front of all the teachers and students in my school! “Come on, dear. Believe in yourself. You are sure to 4 .” Then, mother and I talked about many different topics. At last I 5 the topic, “Believe in yourself”. I tried my best to remember the whole speech and practised it over 100 times. 6 my mother’s great love, I did well in the contest. I could 7__ believe my ears when the news came that I had won the first prize. I heard the _ 8 _ from the teachers and students. Those who once looked down on(瞧不起)me, now all said “Congratulations” to me, my mother hugged me and cried 9 _. Since then, everything has changed for me. When I do anything, I try to tell myself to have confidence. This can be 10 not only for a person but also for a country.( ) 1. A. so B. to C. very D. quite( ) 2. A. worked on B. broke down C. fell off D. laughed at( ) 3. A. write B. speak C. tell D. say( ) 4. A.win B. lose C. beat D. pass( ) 5. A. reached B. brought C. chose D. thought( ) 6. A. At B. To C. As D. With( ) 7. A. almost B. nearly C. ever D. hardly( ) 8. A. cheer B. noise C. thank D. wish( ) 9. A. angrily B. sadly C. quietly D. excitedly( ) 10. A. real B. really C. true D. trulyⅥ. 短文填空 根据上下文和括号里的汉语提示,在下面短文的空白处写出正确的单词或短语,使短文意思完整。
Florence Nightingale was the first great nurse in the world. She 1. ________ (出生于) in a rich family on May 12, 1820. She was very kind-hearted and enjoyed helping others, especially people who were 2. ________(有病的). She thought that helping patients was both a duty and a pleasure. So she decided to be a nurse when she was 24. But her parents didn’t 3. ________ (同意). Her family had lots of money, so they thought it was not necessary for her to work. Besides, nurses were not well respected at that time. But Nightingale didn’t 4. ________(改变)her mind. She believed that her dream would 5. ________(实现). Later she went to Germany and France to learn to be a nurse. At that time there were no nursing schools. So she had to learn a lot of nursing knowledge through practice. During the war she went to the front hospitals to look after soldiers. She used her own money to buy clothes, beds, 6. ________(药品) and food for the patients. She always took good care of the soldiers with a lamp in her hands 7. ________(在晚上) and soldiers 8. ________(称呼, 叫)her “The lady with the lamp”. After the war, Nightingale opened the world's first nursing school. She 9. ________(继续) serving the others through her work as a nurse. In 1910, she died quietly in her sleep 10. _______(在90岁时). In 1974, her birthday became International Nurses’ Day because of the great love and help she gave to people. Module 5 MuseumsA 1. Iowa, US. 2. Edinburgh, Scotland 3. Bangkok, Thailand 4. the history of the delicious snack. 5. Buy ice cream. 6. documentary movies. 7. clothes. 8. Pretend to be a firefighterB 1-4 BDCC综合小测试Ⅰ. 1-5 C B B D C 6-10 B D C A B Ⅱ. 1. listening 2. hot 3. has 4. are Ⅲ. 1. hurried off 2. was; to 3. as well as 4. strong enough toⅣ. 1-5 F T F T T【主旨大意】这篇文章主要介绍了人行天桥的作用。
1. F 细节理解题 根据文章第一段可知,岳阳有两座天桥:一座在人民医院附近,另一座在汽车站前2. T 细节理解题 由文章第一段中“it is not safe to cross a busy road”一句可知3. F 细节理解题 根据文章第二段可知,小孩子和老人不喜欢走天桥4. T 细节理解题 由文章第二段的最后一句可知5. T 细节理解题 根据文章最后一段可知Ⅴ. 【主旨大意】本文通过讲述作者小时候有一次参加英语竞赛,在母亲的鼓励下,经过努力获得一等奖的故事,说明了无论发生任何事时,你都要相信自己1. A 整体理解本句,可知本句是so… that结构句式句意:当“我”小的时候,“我”是如此的紧张,我不能和他人交谈2.D A 项意为“从事”;B项意为“打破”;C项意为“跌下来”;D项意为“嘲笑,讥笑”根据前句,“我”由于胆小不敢和他人交谈,由此推断我的同学经常嘲笑我3.B 读前句可知,“我”母亲要求我参加英语演讲比赛,我就得在所有的老师和同学们面前讲话4.A 这里是母亲鼓励“我”的话:“加油,孩子,相信你自己,你肯定会赢的”5.C A项意为“到达”;B项意为“带来”;C项意为“挑选”;D项意为“认为,想”。
本句句意:最后我挑选的题目是“相信你自己”6.D 此处是伴随状语句意是伴随着“我”母亲的爱, 我在比赛中发挥得非常好7.D nearly, almost意为“几乎,将近”;ever意为“曾经”;hardly意为“几乎不”句意:听到我获得一等奖的消息,我几乎不能相信自己的耳朵8.A cheer意为“欢呼声”;noise意为“嘈杂声”;thank意为“感谢”;wish意为“希望,愿望”本句句意:“我”听到了老师和同学们的欢呼声9.D angrily意为“生气地”;sadly意为“伤心地”;quietly意为“悄悄地”;excitedly意为“激动地”由前文所述,“我”获得了英语演讲的一等奖,我的母亲拥抱着我,激动地哭了10.C real意为“真实的”;really意为“真正地”;true意为“正确的”;truly意为“真诚地”句意:拥有自信,不仅对于个人,而且对于一个国家,无疑也是正确的Ⅵ. 1. was born 2. ill/sick 3. agree 4. change 5. come true/be realized 6. medicine/medicines 7. at night/in the evening 8. called 9. went on/carried on 10. at ninety/at the age of ninety 最新精品资料整理推荐,更新于二〇二二年四月四日2022年4月4日星期一08:46:37。